Що влаштують у Вінниці до Дня Землі?

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Щороку 22 квітня відзначається Міжнародний День Землі. З цієї нагоди у Вінниці влаштують чотири тематичні заходи з туристичним компонентом: фотоконкурс «Природа в місті», проєкт ресайклінг арту «Нове життя речей», веломандрівку Буго-Деснянським заказником і прогулянку з птахами.
Заходи пройдуть в рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст України II», що виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) за фінансової підтримки Урядів Німеччини і Швейцарії.


До участі запрошують креативну молодь, екоактивістів та зацікавлених жителів з усієї Вінницької громади.

Детальніше про кожну з цих подій:

  • Фотоконкурс «Природа в Місті ідей»

Триватиме упродовж 17-24 квітня.

Умови:

• бути підписаними на сторінку Visit Vinnytsia у Facebook чи Instagram;

• зробити світлину «Природа в Місті ідей» (зелені зони, водойми, флора і фауна Вінниці та її околиць);

• якщо ви берете участь у конкурсі у Facebook – розмістити фото в коментарях під тематичним дописом про конкурс за посиланням: https://bit.ly/3KKdvQD ;

• якщо ви берете участь у конкурсі в Instagram – розмістити фото в сторіс або в дописі та відмітити Visit Vinnytsia;

• фото, яке набере найбільшу кількість лайків, автоматично стає переможцем, з яким організатори конкурсу зв’яжуться через особисті повідомлення.

Найкращі фото отримають призи: екоторбу з принтом Лялька-мотанка, свічку з логотипом Вінниці, екоторбу з Гербом України та інші.

Старт конкурсу: 17 квітня.

Завершення: 24 квітня о 12:00.

Організатори: ГО «Він-Ресурс», департамент маркетингу міста та туризму, відділ екологічної політики департаменту економіки і інвестицій. Організатори залишають за собою право використовувати фотоматеріали з метою промоції Вінниці (з вказанням авторства).

  • Проєкт ресайклінг арту «Нове життя речей»
    Цей проєкт відбудеться як творча майстерня з напрямку ресайклінг арт (з англ. recycling – переробка відходів з метою їх подальшого використання). Сенс цього напряму не просто у повторному використанні речей, а в тому, щоб змусити людей задуматися, як ми ставимося до речей навколо нас та всієї планети.

Майстер-класи з переробки старих речей (стільців, шкатулок, дерев”яних полиць, різноманітних скляних пляшок тощо) відбудуться 21 та 22 квітня у Вінницькому літературно-меморіальному музеї Михайла Коцюбинського (вул. Івана Бевза, 15). Фарбами й іншими необхідними для цього матеріалами учасників забезпечать.

Участь у майстер-класах безкоштовна за попередньою реєстрацією, що триватиме до 19 квітня включно за посиланням: https://bit.ly/3UvjwFv . Вік учасників – від 16 років.
Також напередодні майстер-класів, 20 квітня, вінницький художник і голова ГО «Лабораторія актуальної творчості» Олександр Нікітюк проведе онлайн-зустріч, на якій детальніше розповість про цей проєкт. А протягом наступного тижня (до 30 квітня) всі охочі зможуть переглянути ці роботи на виставці в Музеї Коцюбинського.

Організатори: департамент маркетингу міста та туризму, відділ екологічної політики департаменту економіки і інвестицій, департамент культури, ГО «Лабораторія актуальної творчості», ГО «Він-Ресурс», Вінницька дитяча художня школа, Вінницький літературно-меморіальний музей М.Коцюбинського,.

  • Фотопрогулянка «З птахами Вінниці»
    Птахоспоглядання або ж бердвочинг нині стає дедалі популярнішим в усьому світі. Прогулянку мальовничими місцями Вишенського парку і ботанічного саду «Поділля» влаштує орнітолог і викладач ВДПУ імені М. Коцюбинського Олександр Матвійчук. Учасники зможуть побачити і дізнатися про лісових, водно-болотних птахів (і не тільки), які мешкають у нашій місцевості.

Організатори радять брати із собою фотоапарати, моноклі, біноклі, блокноти для нотаток, визначники (паперові та в додатках), і налаштуватися на чудову симфонію пташиного співу.
Прогулянка відбудеться 22 квітня о 7:00 годині ранку, адже найкращий час для спостереження за птахами – це перші години після сходу сонця.

Форма для реєстрації на фотопрогулянку – за посиланням: https://forms.gle/FnWghzEMSKPBaDHe8 . Напередодні учасників повідомлять про точне місце початку на території Вишенського парку.

Організатори: департамент маркетингу міста та туризму, кафедра біології Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського.

  • Веломандрівка
    Веломандрівка відбудеться у суботу 22 квітня за маршрутом: Вінниця – Буго-Деснянський заказник – Вінниця. Загальна протяжність маршруту складе понад 35 кілометрів, а тривалість – 3,5 години. Участь у велопрогулянці можуть взяти всі охочі віком від 18 років на власному велосипеді.

Під час цієї подорожі ви зможете:

  • ознайомитися з природою Буго-Деснянського заказника;
  • дізнатися історію та особливості формування ландшафтів річок Десенка і Південний Буг;
  • почути звуки весняного лісу;
  • перевірити свою витривалість;
  • познайомитися з цікавими людьми та розширити коло однодумців.

Провідником велопрогулянки буде доцент ВДПУ ім. М. Коцюбинського Володимир Канський, який вже понад 10 років є велолюбителем, і сам катає по 100-150 кілометрів по Вінницькій області: у Жмеринку, Немирів, Печеру й Сокілець, тощо.

Кількість учасників на велопрогулянку обмежена. Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/MrpnAjRZMvJwtKvi6

Організатори: департамент маркетингу міста та туризму, кафедра географії Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського.

Коментарі у Facebook