У Вінницький індустріальний парк завітали студенти двох профільних закладів вищої освіти

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вчора, 17 квітня, студенти Вінницького торгово-економічного інституту та (ВТЕІ КНТЕУ) та Вінницького національного технічного університету (ВНТУ) побували на екскурсії на заводі GreenCool. Цей кластер холодильного обладнання діє на одному з вінницьких чотирьох індустріальних парків.

Заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний відзначив, що молодь під час зустрічі дуже зацікавилася виробництвом, а дехто зі студентів навіть висловив бажання працевлаштуватися на заводі. Для майбутніх випускників тут є вільні вакансії на посаду конструктора, техніка-лаборанта, інженера-технолога, інженера-електроніка тощо.


“Молодь повинна розуміти, де зможе працевлаштуватися після навчання. Зараз на заводі активно розширюється виробництво, а заразом і штат. Працевлаштування студентів, які здобувають нині вищу освіту підвищить якість підготовки кваліфікованих кадрів у частині практичної підготовки. Це формат дуальної освіти, який Вінниця активно розвиває. Для нас це черговий крок до зміцнення економіки. Молодь повинна залишатися в Україні та працювати на майбутнє”, — зауважив Андрій Очеретний.

Під час зустрічі директорка ВТЕІ КНТЕУ Наталія Замкова та директор GreenCool Валентин Коваленко задекларували договір про співпрацю та ще 4 договори про здобуття вищої освіти за дуальною формою навчання.

“Такі заходи дуже потрібні для студентів, бо дають можливість їм познайомитися не лише з теорією, а й з практичною частиною. Прийти на виробництво, побачити суть, відчути на дотик завжди допомагає людям визначитися з подальшою професією. Наша співпраця з заводом почалася давно, але сьогодні ми узаконили це меморандумом про співпрацю. Наші студенти, які вивчають логістику, проходили тут співбесіди і будуть реалізовувати свої навички вже на робочому місці”, — розповіла Наталя Замкова.

Ректор ВНТУ Віктор Біліченко теж додає, що співпраця вищого навчального закладу та заводу почалася вже давно.

“Багато наших випускників дуже добре себе зарекомендували і вже кілька років працюють на цьому підприємстві. Завод працює з передовими технологіями і на якісному обладнанні. Під час практики наші студенти зможуть отримати тут необхідні навички. Ми випускаємо машинобудівників, енергетиків, будівельників, айтівців, автоматчкиків, тож для “підростаючого” покоління наша співпраця відкриває великі перспективи”, — додав Віктор Біліченко.

Довідка: Український холдинг GreenCool вже є світовим лідером по виготовленню холодильного обладнання та промо-продуктів. За понад 20 років на ринку компанія охопила 120 країн світу: Україну, Європу, Азію, Америку та Африку.

Коментарі у Facebook