У вінницьких закладах освіти відкрили вже сьомий клас безпеки

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вчора, 18 квітня, у Вінниці відкрили сьомий клас безпеки. Цього разу – у ліцеї №7. Такі класи планують відкрити у всіх закладах освіти громади з метою інформаційно-просвітницької підготовки школярів з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної та мінної безпеки, надання домедичної допомоги, навчання алгоритму дій в умовах надзвичайних ситуацій тощо.


Важливо, щоб в закладах освіти надавали якісні послуги. Також – розповідали як діяти в тих чи інших надзвичайних ситуаціях, адже така інформація може врятувати життя. Загалом, вінничани високо оцінюють рівень якості надання освіти в громаді. Про це свідчать крайні результати Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту – IRI Ukraine. За цим же дослідженням Вінниця сім разів поспіль визнана найкомфортнішим містом для життя серед обласних центрів та найбільших міст України. Також всі сім разів Вінниця є лідером по якості надання освітніх послуг.

Як зазначила директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко, такі осередки покликані популяризувати відповідальне ставлення до індивідуальної безпеки, сформувати культуру здорового способу життя у молодого покоління, навчити дітей вимог пожежної, техногенної, мінної безпеки та інших аспектів цивільного захисту.

«У 2022 році було відкрито п’ять таких класів, у 2023 році планується відкриття ще дев”ять. В цих класах діти будуть вивчати правила безпечної поведінки й поводження в надзвичайних ситуаціях. В умовах війни досить нагальне питання мінної безпеки. Важливо, щоб діти навчилися не чіпати предмети, які можуть бути небезпечними для життя та здоров”я», — сказала Оксана Яценко.

Такі класи використовуються для зустрічі з працівниками служб порятунку.
Під час відкриття класу безпеки до школярів звернувся начальник п”ятої державної пожежно-рятувальної частини м.Вінниці Денис Добровольський, який розповів учням правила поводження при виявленні підозрілих предметів та подарував у клас наочний матеріал від ДСНС України.

Директорка ліцею №7 Ганна Романова зазначила, що потрібно з маленького віку навчати дітей правил безпечної поведінки вдома, на вулиці та в школі. «Саме завдяки постійній та систематичній роботі педагогів закладу спільно з ДСНС, ми навчимо нашу молодь бути свідомими, і за потреби надавати допомогу», — сказала вона.

Коментарі у Facebook