У Вінниці відбулось проведення гри «Сокіл» («Джура») серед учнів закладів загальної середньої освіти

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сьогодні, 4 травня, на базі КЗ «Вінницький ліцей №22» відбувся І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

На заході були присутні: директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко, військовослужбовці окремих військових частин та представники Вінницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

У рамках гри «Сокіл» («Джура») було проведено урочисту лінійку з нагоди відкриття гри та власне конкурсні випробування на різних етапах.


«Вже не вперше ми проводимо військово-патріотичну гру «Джура», яка покликана на виховання громадян-патріотів, захисників державної незалежності та територіальної цілісності України як високоморальних особистостей, які плекають українські традиції, духовні цінності, володіють відповідними знаннями, вміннями та навичками, здатні реалізувати свій потенціал в умовах сучасного суспільства. Сьогодні тут 24 команди закладів загальної середньої освіти Вінницької міської територіальної громади з числа учнів 6-10 класів, які змагатимуться у двох вікових категоріях – середній (6-8 класи) та старшій (9-10 класи)», – розповіла директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Конкурси та змагання, передбачені умовами проведення гри «Сокіл» («Джура») у 2022/2023 навчальному році:

  • конкурс строю та маршової пісні «Впоряд» (оцінка навичок стройової підготовки учасників);
  • туристсько-спортивні змагання «Смуга перешкод»;
  • «Рятівник» (перевірка теоретичних та практичних знань щодо надання
    першої долікарської допомоги);
  • «Відун» (інтелектуальне змагання з історії України);
  • дистанційний конкурс представлення роїв «Візитівка рою» (проведено напередодні);
  • «Стрільба» (виконання стрільб із пневматичної гвинтівки) (проведено заздалегідь).

Довідка:

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання дітей та молоді, спортивно-оздоровчої роботи, прогресивною формою учнівського самоврядування, важливим засобом формування національно-патріотичної свідомості.

Коментарі у Facebook