Гандболісти з Вінниці вдало дебютували на Чемпіонаті України з гандболу

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
В ігровому сезоні 2022-2023 років команда «Вінниця (ВДПУ-МДЮСШ№3)» дебютувала в чемпіонаті України з гандболу серед чоловічих команд Вищої ліги та посіла 4 місце в командному заліку.

Як розповіла головна тренерка Наталія Свірщук, гандбольну команду «ВДПУ» було засновано в 2010 році. До її складу входять випускники та студенти Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, а також кращі вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 3.


Команда є неодноразовим переможцем чемпіонату та кубку Вінницької області з гандболу, а також турніру пам’яті Скібенка А.І. з гандболу серед чоловічих команд.

Спочатку вінничани брали участь у Лізі Сумщини (2012-2013 рр.) та Карпатській Лізі (2013-2014 рр.), де завоювала бронзові нагороди.

Сьогодні назва гандбольної команди змінилася. Тепер це «Вінниця (ВДПУ-МДЮСШ№3)». П’ять сезонів поспіль команда брала участь у чемпіонаті України з гандболу Першої ліги, де завжди здобувала призові місця, а саме: «срібло» у 2019 і 2021, «бронзу» – 2017, 2018, 2020 р.

Варто зазначити, що двоє гравців команди – Віталій Мусієнко і Владислав Гудемчук входили в трійку кращих гравців/снайперів чемпіонату (Першої ліги та Вищої ліги).

Головна тренерка гандбольної команди Наталія Свірщук, наголосила, що завдяки підтримці міської влади спортсмени, продовжують тренування та виїзди на змагання, чим прославляють наш край.

«Не дивлячись ні на що, у цей складний час, завдяки підтримці Вінницької міської ради, ми мали можливість брати участь у чемпіонаті України з гандболу серед чоловічих команд Вищої ліги. Команда не розпалась, вона живе та грає в більш сильному дивізіоні. Ми були новачками в Чемпіонаті і нам було досить нелегко, але хлопці довели, що вони дійсно заслуговують на право виступати в вищому дивізіоні! Я вважаю, що старт у Вищій лізі був вдалим і шлях нашої команди в ньому тільки розпочався!» – говорить головна тренерка гандбольної команди Наталія Свірщук.

Коментарі у Facebook