Мешканців Вінницької громади запрошують пройти опитування щодо курсів української мови

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Мешканців Вінницької громади запрошують пройти опитування щодо їх бажання та намірів відвідувати курси української мови

Задля вивчення рівня зацікавленості громадян у продовженні такого проєкту влітку 2023 року мешканцям Вінницької громади пропонують долучитись до опитування щодо їх намірів відвідувати безкоштовні курси української, якщо такі будуть організовані у Вінниці.


«Враховуючи свідоме бажання громадян остаточно відмежуватися від ворожої мови, у 2022 році такі курси мали шалений попит по всій Україні, і «Вільна українська» у Вінниці – не виняток. Тому наразі розглядається питання щодо відновлення проєкту. Але для цього ми маємо вивчити попит на такі курси аби зрозуміти актуальний рівень зацікавленості мешканців громади в опануванні української. Адже тільки у випадку високої умотивованості потенційних слухачів робота наших модераторів може бути ефективною», – зазначає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Організатори додають, що для об’єктивної оцінки запитів важливо, аби учасники опитування віддавали свій схвальний голос не просто задля підтримки такої ініціативи, а підтверджували своє бажання та реальний намір відвідувати курси.

Опитування триватиме до 21 травня 2023 року. За його підсумками приймуть рішення щодо доцільності відновлення проєкту «Вільна українська» у цьому році.

Долучитись до опитування можна за покликанням:
https://forms.gle/q8ciewhA7RGcPgG68

Додаткова інформація

Проєкт «Вільна українська» – безкоштовні офлайн-курси розмовної української мови, які у 2022 році започаткували у Вінниці з ініціативи міського голови. Минулого літа проєкт реалізовували у співпраці з громадською організацією «Навчай українською». До викладання курсів було залучено близько 100 вчителів-філологів закладів загальної середньої освіти Вінницької громади.

Коментарі у Facebook