Конкурс «Бюджет громадських ініціатив» повертається – оголошено дати прийому проєктів

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Влітку стартує новий сезон подання проєктів мешканцями на конкурс «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади» для їх реалізації у 2024 році. Таке рішення схвалили 18 травня на засіданні виконавчого комітету Вінницької міської ради.

А саме: подати свої проєкти вінничани цьогоріч зможуть із 1 до 30 червня, протягом липня Експертна група здійснюватиме їх аналіз та оцінку, термін голосування за проєкти – з 15 вересня по 15 жовтня 2023 року.


Наразі також визначено склад Координаційної ради та Експертної групи конкурсу. Нагадаємо, у Вінниці він проходить із 2016 року. Даний конкурс є інструментом прямої демократії, за допомогою якого жителі громади беруть участь у прийнятті спільних рішень, зокрема реалізації проєктів.

Окрім того, з метою активізації й згуртування жителів для подальшого розвитку ВМТГ та залучення громадськості до розподілу бюджетних коштів, сьогодні учасники засідання виконавчого комітету погодили збільшити загальний обсяг бюджету конкурсу на реалізацію проєктів-переможців з 10 до 20 мільйонів гривень. Відповідний проєкт рішення буде винесено на розгляд депутатів на найближчій сесії.

Зазначимо, за роки впровадження конкурсу у Вінниці вже втілено у життя 78 проєктів, іще 12 реалізують цього року.

Коментарі у Facebook