У Вінниці за півтора місяця перевірили понад півтори сотні найпростіших укриттів

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Фахівці відділу контролю апарату міської ради та її виконавчого комітету повторно здійснюють перевірку фактичного стану укриттів Вінницької міської територіальної громади, які перебувають на балансі управлінських компаній «Бокуд» та «ЖЕО», а також будинків ОСББ, які входять до житлового фонду міста. Наразі уже перевірено 158 споруд: 60 будинків ОСББ та 98 – «Бокуд» та «ЖЕО». Балансоутримувачів та власників захисних споруд закликають тримати укриття у належному стані, а також відкривати їх під час сигналу «Повітряна тривога».


Під час перевірок особлива увага приділяється стану інженерних мереж, наявності освітлення, стану ізоляції мереж теплопостачання та відсутність будівельного чи іншого сміття. Загалом у реєстр найпростіших укриттів Вінниці внесено 305 будинків ОСББ та 646 будинків, обслуговування яких здійснюють управляючі компанії.

Начальник відділу контролю апарату міської ради та її виконавчого комітету Артем Пасіченко зазначає, що за попередніми результатами перевірок, станом на 1 червня, виявлені недоліки на багатьох об’єктах, були усунені.

«Значно покращився стан у будинках, обслуговування яких здійснює ТОВ «ЖЕО». І фактично з квітня ці 94 об’єкти достатньо якісно опрацювали. Наразі фахівці відділу продовжують перевіряти стан інших укриттів на предмет того, чи балансоутримувачі та власники усунули недоліки, які були виявлені під час попередніх перевірок», – каже Артем Пасіченко.

Також він додав, що наразі мають місце й серйозні проблеми з доступом до укриттів. Наприклад, голови ОСББ в будинках за адресами вулиця Порика, 5А та провулок Миколи Амосова, 28А взагалі відмовляються від контакту, а також не допускають перевіряючих на об’єкти та тримають підвальні приміщення закритими. Таким чином вони наражають на небезпеку мешканців всього будинку, які через такі дії не мають можливості сховатись під час повітряної загрози.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов на своїх сторінках в соціальних мережах закликав балансоутримувачів та власників захисних споруд відповідально ставитись до своїх обов’язків: тримати укриття у належному стані та відкритими під час повітряної тривоги.

«Трагічний випадок стався у Києві цієї ночі. Дві жінки та дитина під час ракетної атаки по столиці загинули біля зачиненого укриття. Звертаюся до усіх, хто відповідає за укриття: це балансоутримувачі та власники захисних споруд. Будь ласка, тримайте їх в належному стані та відкривайте, щоб люди могли там сховатись. Вбережіть життя своє і своїх близьких», – йдеться у повідомленні.

Вінничан закликають не ігнорувати сигнал повітряної тривоги. Почувши його потрібно негайно пройти в укриття. З мапою укриттів можна ознайомитись за посиланням.

Також у випадку, якщо укриття утримується в неналежному стані або ж під час сигналу повітряної тривоги воно закрите, вінничани можуть залишити свою скаргу за посиланням або повідомити про це в «Цілодобову варту» за номерами: 15-60; 0-800-60-15-60; (0432) 65-15-60; (0432) 59-50-39; (0432) 60-15-60.

Коментарі у Facebook