Школярі навчатимуться на місяць довше. Уряд затвердив терміни нового навчального року в Україні

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

28 липня 2023 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про початок навчального року під час дії військового стану в Україні. Згідно з документом, наступний навчальний рік триватиме до 28 червня. Попередній навчальний рік, Уряд визначав у рамках від 1 вересня 2022 до 30 червня 2023 року, при цьому педагогічні ради закладів загальної середньої освіти могли самостійно приймати рішення про зміни в структурі навчального року.


Зараз у Міносвіти зазначають, що метою постанови є зменшення загроз життю та здоров’ю претендентів на освіту та працівників закладів освіти у період дії військового стану через врегулювання питання організованого початку 2023/2024 навчального року.

Як пояснили в департаменті освіти ВМР, тривалість нового навчального року встановлена з урахуванням видачі документів про освіту учням 9 та 11-х класів.

«Загалом під час навчального року, школи мають відпрацювати 175 робочих днів. Проте сама постанова Уряду про тривалість навчання до 28 червня діяла й минулого року. Втім, школам ВМТГ вдалося відпрацювати ці 175 робочих днів до 1 червня. Отож, якщо ситуація в країні буде стабільною – наскільки це можливо в умовах воєнного стану, – навчальний рік у закладах загальної середньої освіти може закінчитися раніше 28 червня. Все залежить від ситуації в країні, й в тому числі у нашому регіоні», – пояснила директорка департаменту освіти Оксана Яценко.

Коментарі у Facebook