Мобільну лазню та стоматкабінет передадуть із Вінниці для військових на передову

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Комфортні, автономні, обладнані за сучасними стандартами – це все про мобільні лазне-пральний комплекс та стоматологічний кабінет, які вирушать із Вінниці на передову, а саме до вояків, які боронять Україну на Херсонському напрямку. Формування та доставка вантажу здійснюється в межах роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, співзасновником якого є Сергій Моргунов, а очільником – Володимир Гройсман.


Перш, ніж потраплять на передову, – комплекси ретельно оглянули координатори Гумштабу – депутати Вінницької міської, а також обласної ради на чолі із її головою Вячеславом Соколовим.

Зокрема, мобільний лазне-пральний комплекс оснащений усім необхідним – бойлерами для обігріву води, душовими на 6 місць, пральними машинками та сушарками. Усе це оснащення вміщено до металевого контейнера, який ставиться на колісну базу, тож його легко пересувати за допомогою різних типів авто. За день у такій лазні зможуть прийняти теплий душ, поголитися, випрати та висушити речі й, загалом, відновити сили 80-150 військових.

«Це важливо, особливо влітку, коли стоїть неймовірна спека, і взимку, коли морозно та й взагалі в будь-яку пору, – каже голова Вінницької обласної Ради, співорганізатор Гумштабу Вячеслав Соколовий. – Тому Гуманітарний штаб, наша команда в цілому, визначила для себе одним із пріоритетів забезпечення військовослужбовців можливістю користуватись лазне-пральним комплексом. Нашим захисникам буде зручно і вони відчуватимуть себе в більшому комфорті».

Наразі потреба у польових лазнях на передовій дуже велика. Тому Гумаштаб зупинятись не збирається. В його планах забезпечити аналогічним спорядженням по-максимуму військові частини, в яких несуть службу жителі Вінниччини.

«Зараз готується до відправлення ще один такий комплекс, а чотири – знаходяться на стадії виготовлення. Також плануємо налагодити виробництво лазень на колесах своїми силами у Вінниці. Тоді зможемо за співвідношенням ціна-якість визначитися та обрати краще для наших Захисників», – зауважив Вячеслав Соколовий.

Першими випробувати лазню на колесах та оцінити її якість зможуть бійці вінницької бригади ТРО, які боронять нашу державу на півдні – в Херсонській області. До них лазне-пральний комплекс вирушить вже сьогодні.

Один із тих, хто супроводжуватиме його до бійців, Ярослав Матвійчук – депутат Вінницької міської ради, координатор Гумштабу. Чоловік каже: «Ми розуміємо, яка є потреба у цьому комплексі, тому надзвичайно поспішаємо. Вирушаємо спільно з нашими та обласними колегами вже сьогодні. До речі, в цій бригаді тероборони несуть службу переважно вінничани».

Незабаром до військових бригади ТРО на Херсонщину вирушить і пересувний стоматологічний кабінет. Надавати допомогу бійцям у вчергове поїдуть фахівці Вінницької міської стоматологічної поліклініки – лікар-хірург Борис Марчук та медсестра Мирослава Столярова. Розповідають, такі послуги воякам дуже необхідні. Мобільний кабінет дозволяє надавати їх безпосередньо на місці – без зволікань та ефективно. Наразі близько двохсот Захисників та Захисниць бригади озвучили потребу в лікуванні зубів.

«Машина повністю обладнана під лікування. Тут можна надавати хірургічні, терапевтичні та навіть ортопедичні послуги. У нас є рентгенапарат із виходом на монітор, два автоклави для повної стерилізації, пакувальні машини. А також всі інструменти та матеріали. Оснащення сучасне, підведена вода та освітлення. Все автономне. За день тут можуть полікувати зуби до сотні бійців», – каже Борис Марчук.

Нагадаємо, мобільний стоматологічний кабінет створено за ініціативи очільника громади Сергія Моргунова, Вінницькою міською радою при підтримці голови БФ Андрія Ковальова та за допомогою волонтера і підприємця Олександра Барановського. Це вже буде другий виїзд автомобіля на передову.

До речі, Вінниця вже має й досвід виготовлення та відправки польової лазні на передову. (Детальніше тут:)

Коментарі у Facebook