Музей Вінниці запрошує всіх охочих на презентацію книги «Мурашник. Нотатки на манжетах історії Галичини, Буковини та Закарпаття»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У суботу,19 серпня, Музей Вінниці запрошує всіх охочих на презентацію книги Івана Гоменюка «Мурашник. Нотатки на манжетах історії Галичини, Буковини та Закарпаття». Основна увага у виданні присвячена політичній історії західноукраїнських земель із акцентом на долю власне тамтешніх українців протягом кінця XVIII – XX століть.

Іван Гоменюк – популяризатор історії, засновник спільноти «Пустощі східноєвропейської Кліо», дослідник теми й автор книг з історії східноєвропейської та Австро-Угорської імперії.
Презентована книга – спроба пізнати історію західних областей України від часів Габсбургів до окупації СРСР.


«Тут перетиналися валки купців та армади королів, сюди стікалися ідеї, тут шукали нафту й золото, звідси втікали за океани в пошуках кращої долі й сюди переселялися заради неї ж. Тут занепадали славетні роди й підносилися сірі та вбогі. Правителі плакали, отримуючи ці землі, й жертвували всім, аби здобути їх. Історія цієї частини нашої країни – яскрава мозаїка, яку неодноразово розбивали на друзки, а потім склеювали знову», – йдеться в описі цього дослідження.

Модератором зустрічі виступить історик, директор Музею Вінниці Олександр Федоришен.

Книга зацікавить поціновувачів історії та жанру нон-фікшн, загалом. Придбати її можна безпосередньо на презентації, або ж за цими посиланнями: паперова – https://bit.ly/45jkSqS
електронна – https://bit.ly/3OjNf1s.

Місце проведення: Музей Вінниці (вулиця Симона Петлюри, 15-А).

Вхід вільний, реєстрація непотрібна.

Коментарі у Facebook