Сучасний УЗД-апарат від Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу отримала лікарня в Мурафі

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вінницький Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб продовжує підтримувати громади області. Зокрема, у сфері охорони здоров’я. Голова Вінницької обласної ради та співзасновник МКГШ Вячеслав Соколовий передав для «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Мурафської сільської ради сучасний УЗД-апарат Samsung Medison Accuvix.

Такого апарату, зізнаються у лікарні, у місцевих лікарів ще не було. Раніше для того, щоб  пройти якісне обстеження, пацієнти чотирьох амбулаторій загальної практики сімейної медицини, які входять до складу ЦПМСД, їздили до Шаргорода чи Вінниці.

Сьогодні ж завдяки зусиллям штабу майже 11 тисяч пацієнтів матимуть доступ до якісного обстеження для постановки первинного діагнозу. УЗД-апарат є одним з найкращих в області ультразвукових досліджень, зокрема, дає можливість 3D/4D обʼємної візуалізації.

– Підтримка та розвиток медичної інфраструктури територіальних громад області є одним з пріоритетів роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, – каже Вячеслав Соколовий. – Раніше ми отримали допомогу медичним обладнанням від міжнародних партнерів, і продовжуємо оперативно реагувати на потреби закладів охорони здоровʼя області. Це і підтримка громад, і економіки, й турбота про життя та здоровʼя людей.

За словами в.о. директорки «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Мурафської сільської ради Катерини Бойко, лише за вісім місяців цього року за допомогою до лікарні звернулись майже 1500 пацієнтів. І наявність сучасного УЗД-апарату дозволить лікарям в режимі реального часу швидше приймати обґрунтовані та правильні рішення.

– Вже завтра якісне та оперативне обстеження пацієнти зможуть пройти в стінах рідної лікарні. Для цього в нас навіть є готовий фахівець, – каже в.о. директорки ЦПМСД пані Катерина.

В МКГШ відгукнулися на запит лікарні в Мурафі й окрім УЗД-апарату передали також багатофункціональні стаціонарні ліжка.

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб був заснований головами Вінницької міської та обласної рад – Сергієм Моргуновим та Вячеславом Соколовим, у відповідь на виклики, які поставила перед Україною війна. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook