У Вінниці стартували щорічні навчальні курси для голів правлінь ОСББ

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

В понеділок, 23 жовтня, у нашому місті розпочались щорічні навчальні курси для голів правлінь ОСББ. Тут вони зможуть опанувати нові знання у сферах бухгалтерського обліку неприбуткових організацій, юридичних питань, а також в питаннях, що стосуються укладання договорів та кадрового обліку, документообігу, податкової та фінансової звітності ОСББ.

Як розповідає начальник відділу по розвитку ОСББ Вінницької міської ради Ігор Іванов, навчальні курси вперше будуть проводитись на базі Донецького національного Університету імені Василя Стуса.


Навчання для голів правлінь безкоштовне, оскільки оплачується за рахунок коштів міського бюджету.

“В такий спосіб Вінницька міська рада підтримує вінничан, які взяли на себе таку важливу справу як управління своїми будинками”, – зазначає Ігор Іванов.

Цього року до участі в навчанні змогли долучитися 20 голів правлінь ОСББ. Вони навчаються за спеціальною програмою підвищення професійної кваліфікації керівників об’єднань “Організація діяльності ОСББ”.

Як зазначає голова правління ГО “Ресурсний центр підтримки ОСББ міста Вінниця” Євген Баранович, навчання буде тривати протягом п”яти днів, а проводити його будуть досвідчені викладачі, які мають як навчальний так і практичний досвід.

“Протягом кожного дня навчання голови правлінь будуть дізнаватися щось нове що стосується безпосередньої діяльності об’єднань та отримувати фахові відповіді на актуальні запитання. В програмі – основи бухгалтерського обліку, діловодства, кадрові та юридичні питання, зокрема, щодо укладання договорів з підрядними організаціями, а також загальний огляд законодавства з питань управління багатоквартирним житловим будинком”, – зазначає очільник Ресурсного центру.

Для керівників об’єднань співвласників нашого міста Ресурсним центром підтримки ОСББ неодноразово були організовані та проводились навчання управителів на базі Київського національного університету будівництва і архітектури (КНУБА) та навчальні бухгалтерські курси з ТОВ «Знання».

Загалом з 2017 року пройшли навчання та отримали відповідні сертифікати 133 людини.

Цього року, як зазначає Євген Баранович, до участі в навчанні, попри велику кількість охочих, сформували групу переважно голів новостворених ОСББ. Наразі у Вінниці діє 876 об”єднань співвласників у 956 житлових багатоквартирних будинках.

“Якщо голови правління Вінниці, які ще не проходили навчання, мають бажання отримати відповідні знання, просимо звертатись до РЦ підтримки ОСББ за адресою: Келецька, 65 (2-й поверх). Написавши відповідну заяву вони будуть запрошені на навчальні курси, які будуть організовані в наступних періодах”, – каже він.

Коментарі у Facebook