У Вінниці вже понад 40 підприємств працюють на енергії сонця

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Станом на листопад кількість суб’єктів господарювання, які встановили сонячні електростанції збільшилася. Тих, хто працює за рахунок відновлюваних джерел енергії у громаді тепер понад 40. Загальна потужність електроенергії, яку виробляють сонячні панелі складає 10 МВт.

“Як бачимо, бізнес думає про майбутнє і навіть у “не сезон” розвиває відновлювані джерела енергії. Це важлива інвестиція у можливість продовжувати працювати та зміцнювати економіку”, – зазначив Андрій Очеретний, заступник міського голови.

Наразі у Вінниці діє Порядок часткової компенсації витрат на придбання обладнання для виробництва електроенергії з ВДЕ для мікро-, малого та середнього бізнесу. Сім підприємств уже скористалися такою можливістю. Сумарна потужність сонячних елекростанцій, які вони встановили, складає 1 МВт.


Як зазначав раніше директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради максим Мартьянов, завдяки встановленим відновлювальним джерелам енергії підприємства суттєво зменшують навантаження на енергомережі та можуть заміщувати потреби власного споживання.

Коментарі у Facebook