Без табу і цензури — бійці третьої окремої штурмової бригади розповіли вінничанам усе про реалії війни

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Днями до Вінниці завітали у гості бійці славнозвісної третьої окремої штурмової бригади. Захисники організували зустріч із містянами в межах проєкту “Двіж” за підтримки Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Головна мета “Двіжу” — знайомити цивільних з особливостями життя військовослужбовців в умовах війни. Хлопці, за плечима яких не одна ротація, чесно розповідають про все, що цікавить публіку, не уникаючи незручних запитань.

Цього разу із гостями заходу спілкувались “Шапа”, “Док”, “Рогозь” і “Зелений”. Послухати захисників прийшло багато молоді, зокрема хлопців.

“Їх багато що цікавить. Від побуту на фронті до настроїв перед бойовими діями і після них, втрата близької людини — усе те, що ми переживаємо”, — розповідає “Рогозь”.

Захисник вважає, що живе спілкування з військовими потрібне цивільним, адже за майже два роки війни у них назбиралось чимало запитань. Почути відповіді з перших уст набагато краще ніж покладатись на власні здогадки чи неперевірену інформацію з мережі.

Бійці третьої окремої штурмової бригади стали героями сучасності, які боронять країну з перших днів повномасштабного вторгнення та працюють на найважчих ділянках фронту. Разом з тим вони запевняють, що стати таким героєм може кожен, хто прагне захищати рідні землі від ворога.

“Більшість із нашої частини прийшли на війну 24 лютого. Ми поїхали з Вінниці та приєднались до наших друзів у Києві і стали на оборону нашої столиці. Ми такі самі як ці люди, що сидять зараз у залі. Багато з нас не мали попереднього досвіду і не знали, що таке війна”, — пояснює “Рогозь”.

Окрім того, щоб розповідати людям правду про реалії війни, бійці 3-ї ОШБр влаштовують ці заходи ще й для того, щоб допомогти майбутнім захисниками зробити крок із цивільного життя у воєнне. Вони готові надати підтримку кожному, хто захоче до них приєднатись.

Коментарі у Facebook