У Вінниці депутати зі “Слуги народу” виступили проти виділення землі ветеранам АТО

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Четверо військовослужбовців, які захищали Україну на Сході, можуть залишитися без законного права отримати землю через забаганку нардепів зі “Слуги народу”.

У п’ятницю, 28 лютого, сесія Вінницької міської ради затвердила проект землеустрою та безоплатну передачу земельних ділянок у власність ветеранам АТО 4-х ділянок біля Вишенського озера.

Народний депутат Максим Пашковський, якого у липні 2019 року обрали по 11 мажоритарному округу у Вінниці,  разом з іншими “Слугами народу” намагається зупинити передачу 4-х земельних ділянок власникам. Нардепи стверджують, що  виділення землі біля Вишенського озера, на їхню думку, може порушити екосистему водойми.

За день до сесії міської ради народні депутати організували політичний захід з метою дискредитувати ветеранів АТО та заробити політичний рейтинг на цьому питанні. Пашковський заявив, що 4 ділянки не можуть бути передані власникам, так як, на його думку, ці ділянки знаходяться під водою.

“Це, як на мене, є зловживанням законодавства. Моє переконання є таке, що прокуратура як контролюючий орган має перевірити як Вінницька міська рада приймає певні рішення і ви повинні припинити виділення цих ділянок”, – зауважив юрист з 10-річним досвідом в адвокатурі Максим Пашковський

Натомість запрошені представники правоохоронних органів наголошували, що цим повинні займатися не активісти та політики , а прокуратура та екологічна інспекція

“Перш за все для того, щоб здійснювати перевірку законності виділення ділянок цим має займатися відповідний контролюючий орган. Я нагадаю рішення щодо призупинення виділення ділянок може прийняти лише суд”, – відповів депутату Валерій Ольховий начальник управління прокуратури у Вінницькій області.

“Хлопці по 6 років провели на фронті, а зараз коли повернулися з війни у мирне життя у них немає практично нічого. У одного ветерана мати захворіла і йому потрібно брати десь гроші на лікування. А звідки йому брати? Вони мають право отримати ділянки, більше, ніж хто-небудь. Тим більше, якщо вже є всі необхідні дозволи”, – виступив на заході представник ветеранів, голова ГО «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області» Анатолій Слівінський.

Інший депутат  зі “Слуги народу” Пушкаренко Арсеній запеняв, що ці ділянки не можна виділяти, щоб зберегти екосистему прибережних ділянок.

Нагадаємо, відповідні до дозволи на розробку проектів землеустрою  щодо відведення земельних наділів у власність міською радою були надані учасникам бойових дій ще у 2018 році

Коментарі у Facebook