Служба у справах дітей Вінницької міської ради опрацювала майже 12 тисяч звернень за 2023 рік

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
У 2023 році Служба у справах дітей ВМР плідно працювала. Зокрема, фахівці Служби опрацювали близько 12 тисяч усних та письмових звернень від громадян, установ та організацій, надали понад 4100 консультацій з питань соціального захисту дітей.

«Важливо, що систематична робота Служби у справах дітей особливо актуальна під час повномасштабного вторгнення, адже турбота про найменших жителів громади – один із пріоритетів Вінницької міської ради. Служба у справах дітей має відношення фактично до кожної сім’ї, де є дитина. Ми дбаємо про маленьких вінничан, здійснюємо контроль за дітьми-сиротами, позбавленими батьківського піклування та тими, хто знаходиться у складних життєвих обставинах. Також не забуваємо і про дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій. Наразі дітей з таким статусом у Вінницькій громаді нараховується 300», – зазначає начальниця Служби у справах дітей Людмила Шафранська.

Загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у Вінницький громади, складає 266. Дітей-сиріт – 84, 182 дитини, позбавлених батьківського піклування. У 2023 році одну дитину вдалося влаштувати до прийомної сім’ї. 10 діток знайшли прихисток у відповідних установах: 9 – у МЛ «Центр матері і дитини» та 1 дитина – у Жмеринському реабілітаційному центрі.


За 2023 рік Служба у справах дітей опрацювала 6665 усних та 1261 письмових звернень громадян, а також 4135 звернень від установ та організацій. Фахівці провели 4103 консультації з питань соціального захисту дітей, підготували 2208 запитів, клопотань, інформацій щодо захисту законних прав та інтересів дітей.

Важливою формою роботи Служби у справах дітей є контроль за умовами утримання і виховання дітей, які перебувають на обліку. У 2023 році обстежили умови проживання 714 дітей, які проживають у 464 сім’ях та здійснили контроль за усиновленими дітьми у 74 родинах, з них: 13 у прийомних сім’ях, дитячому будинку сімейного типу, 62 дитини-сироти, дитини, позбавлених батьківського піклування, які проживають у 61 опікуна/піклувальника.

Окрім того, двічі перевірили стан роботи із соціально-правового захисту дітей та стан виховної роботи з дітьми у навчальних закладах: Вінницький обласний спеціалізований будинок дитини, Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей, Вінницький навчально-реабілітаційний центр «Гніздечко». Провели 2183 профілактично-виховних бесід з метою з”ясування причин та умов, які призвели до порушення прав дітей, бездоглядності, вчинення правопорушень: з дітьми – 1146 бесід, з батьками та особами, що їх замінюють, – 1037 бесід.

Свою роботу фахівці Служби у справах дітей продовжують і в 2024 році.

Коментарі у Facebook