Шведський стіл замість радянських їдалень: у вінницьких школах діти зможуть обирати, що їм їсти

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

З нового року у вінницькій загальноосвітній школі №9 практикують мультипрофільні обіди за принципом “шведського столу”. Відтепер школярі молодших класів можуть самостійно обрати страви на обід.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької міської ради

Нова система харчування передбачає, що учні матимуть змогу обрати об’єм порції та страву на власний смак. Фінансувати такий обід для дітей буде Вінницька громада разом із батьками. Так кожного місяця на харчування виділяється 5 грн, батьки доплачують по 8 грн. Загалом у місяць “шведський стіл” коштуватиме 160 грн

Директор комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №9 Вінницької міської ради Валентин Капуста переконує, що меню кожного дня буде відрізнятися від попереднього. У п’ятницю у шкільній їдальні буде молочний день, коли дітям подаватимуть сирники, какао та запіканки.

Тепер шкільна їдальня у навчальному закладі №9 змінилася і більше нагадує невеличке кафе. Діти на перерві приходять і обирають собі страви, у закладі грає спокійна музика. Адміністрація закладу, каже, що це покращує апетит у школярів.

Це вже другий подібний проект в школах Вінниці. Раніше у 2019 році на базі школи №6 теж створили мультипрофільне харчування за ідентичним принципом. Надалі планують залучити до проекту більше навчальних закладів. Адже дітям подібні гастрономічні новації подобаються.

Коментарі у Facebook