У містах-побратимах Вінниці люди вийшли на вулиці, щоб підтримати Україну

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
У містах-партнерах Вінниці Мюнстері та Карлсруе 24 лютого відбулися заходи на підтримку України, в зв’язку з річницею повномасштабного вторгнення Росії. Українські прапори, творчі вечори та обговорення історичних подій, що вплинули на Європу, були способом виразити єдність і підтримку українському народу у цей важкий період.

На акцію у німецьких містах Мюнстері та Карлсруе вийшло кілька сотень людей. Серед них були українські переселенці, представники муніципалітету, місцеві жителі, а також представники української діаспори. Вони розгорнули синьо-жовті прапори, закликали підтримувати Україну й надалі, а також дякували представникам інших країн, які виступили проти російської агресії.


Учасники заходів вшанували пам”ять жертв цієї кривавої війни, висловлювали подяку українським Захисникам і Захисницям та закликали зупинити жахливе кровопролиття в Європі.

«Ці події стали красномовним свідченням міжнародної підтримки та солідарності у боротьбі проти агресії та насильства. Люди були із плакатами, синьо-жовтими прапорами та гаслами про припинення війни. На очах були сльози, коли згадували про пережите…», – говорить одна з учасниць заходу у Мюнстері пані Світлана.

У Мюнстері, на історичній площі, де був підписаний Вестфальський мир, що завершив Тридцятилітню війну в Європі, з промовою виступила депутатка міської ради міста Марія Вінкель. А Генеральна консулка України в Дюссельдорфі Ірина Шум надіслала відеозвернення.

«Ірина Шум, на жаль, не змогла особисто бути присутньою на заході, втім вона надіслала відео, де назвала такі заходи “щепленням від забуття”», – розповідає представниця міжнародного бюро співробітництва муніципалітету Мюнстера Ліса Райнерс.

Під час події у Мюнстері показали відеозвернення Вінницького міського голови Сергія Моргунова.

«Його слова, підсилені відеорядом, викликали в аудиторії сильні емоції. Вони спонукали до роздумів та розуміння того, що Україна потребує ще більше підтримки», – зазначають організатори.

Програма вечора також містила зворушливі виступи з українською музикою, які висвітлили культурну різноманітність та талант нашого народу, підкреслюючи його важливий внесок у розвиток світового мистецтва.

У німецькому місті Карлсруе також активно долучились до підтримки нашої держави, зокрема, були учасниці Асоціації українців в Карлсруе, біженці та містяни. В заході взяв участь і мер міста Франк Ментруп.

«Ми зібрались, щоб вчергове нагадати громадянам і мешканцям міста: війна в Україні триває, і це – не лише українська війна. Стримуючи армію агресора, українці боронять всю Європу», – зазначили організатори демонстрації в Карлсруе «Солідарність із Україною дорівнює мир та стабільність в Європі».

Коментарі у Facebook