У Вінницькій громаді триває перевірка водних об’єктів та прибережно-захисних смуг

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Щороку у Вінницькій громаді проводиться традиційна перевірка водних об’єктів, яка спрямована на запобігання їх забрудненню. Ці заходи реалізуються в рамках Програми охорони навколишнього природного середовища Вінницької міської територіальної громади на період з 2021 по 2025 рік. Робоча група, що здійснює перевірку річок, струмків та ставків, складається з представників Вінницької міської ради, комунальних підприємств, старостинських округів та спеціалізованих служб.

Начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Чигур розповідає, що під час обстежень перевіряють об’єкти загального користування, а також вигрібні ями на території приватних домоволодінь, адже у попередніх роках фіксували випадки неналежного облаштування вигребів та, відповідно, засмічення річок і струмків.

«Такі перевірки у нашій громаді тривають вже кілька років поспіль. Наше завдання – зробити все можливе, щоб водні об’єкти не засмічувалися і природнє середовище залишалося екологічно чистим. Це важливо для здоров’я людей, які проживають у громаді. Інформацію про злісних правопорушників передаємо у правоохоронні органи», – повідомив Віталій Чигур.

Моніторять стан водойм не лише у Вінниці, а й на приєднаних територіях.


Віталій Чигур також нагадав, що містянам, які скидають стічні води у водойми та неналежно облаштовують вигрібні ями, загрожує штраф за порушення Правил благоустрою. Його розмір сягає від 340 до 1 360 грн для громадян та від 850 до 1 700 грн для суб”єктів підприємницької діяльності.

Коментарі у Facebook