Вінницький технічний ліцей прийматиме на навчання учнів після закінчення 6 класу – рішення сесії ВМР

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вінницький технічний ліцей розширює свої можливості, пропонуючи вступ для учнів, які завершили 6 класів загальноосвітньої школи. Рішення було прийнято сьогодні, 29 березня, на засіданні Вінницької міської ради.

Відповідно до рішення, тривалість навчання у Вінницькому технічному ліцеї складатиме 5 років. Учні можуть обрати один із запропонованих профілів навчання: радіомонтаж, економіку та бухоблік, інформатику, моделювання та конструювання одягу, а також машинопис.

«Раніше почати навчання в цьому закладі діти могли з 8 класу. Зараз тенденція така, що ліцей може прийняти більше обдарованих учнів. Крім того, це європейська практика – починати вивчати профільні предмети із 7 класу», – сказав міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

До ліцею можна вступити за результатами екзаменаційних та тестових випробувань. Пільги при вступі надаються переможцям та призерам районних, міських та обласних олімпіад, а також конкурсантам виставок дитячої технічної творчості.

Як прокоментувала директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко, таке рішення прийняли, спираючись на опитування, яке провели для батьків учнів 6 класу, які навчаються на курсах доліцейної підготовки закладу. Вони одноголосно підтримали рішення щодо можливості вступу у ВТЛ з 7 класу, адже саме тоді учні починають вивчати профільні предмети.

Також вона додала, що Вінницький технічний ліцей працює за індивідуальним навчальним планом, де надається поглиблена підготовка учнів з профільних предметів, яка досягається шляхом вивчення спецкурсів за окремими програмами, проходження навчальних практикумів у лабораторіях закладу.

Коментарі у Facebook