Здобуваючи медалі на чемпіонатах світу, вінничани роблять свій внесок у наближення української Перемоги

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

В умовах війни кожна спортивна перемога стає для українців ще важливішою та ціннішою. Серед тих, хто готовий успішно здобувати медалі на чемпіонатах світу – вінничанин Данило Даніленко та його тренерка Валентина Гончарова – чемпіони світу зі стрільби кульової.

Данилу – 22. Він майстер спорту міжнародного класу. Свою спортивну кар’єру почав будувати ще в дитинстві, коли вперше потрапив до гуртка з кульової стрільби у тир ліцею № 22.

«Я спробував, і мені припало до душі. Спочатку я намагався поєднати кілька різних гуртків. Але мій тодішній тренер сказав: “На два стільці одночасно не сядеш. Потрібно вибирати”. Тоді й визначився – цей вид спорту подобається найбільше», – розповідає Данило.

Відтоді Данило постійно зростає професійно та досягає вагомих результатів на змаганнях різних рівнів. За 12 років він неодноразово показував влучну стрільбу, як кажуть, в яблучко, здобувши для України першість в Угорщині, Хорватії, Словенії, Чехії, Франції та Кореї.

На чемпіонаті світу з кульової стрільби в Баку у 2023-му році Данило Даніленко та його тренерка Валентина Гончарова вибороли золоті медалі у стрільбі з пневматичної гвинтівки по рухомій мішені.

«Стрільба – це психологічний вид спорту. Це боротьба не з суперником, а з самим собою. Ми можемо показувати дуже гарні результати на тренуваннях, в звичайній обстановці. А на змаганнях додається стрес, який все псує», – каже Данило.

Сьогодні спортсмен і його тренерка готуються до боротьби за Гран-прі Чехії.

«На шляху до майбутніх перемог прикладаємо максимально зусиль, не випускаючи рушниці з рук», – жартують стрільці.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook