На чемпіонаті України із сумо вінничани вибороли 10 золотих, 8 срібних та 16 бронзових медалей

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
З 27 по 30 березня у Луцьку відбувся чемпіонат України з сумо, де змагалися чоловіки, жінки, молодь до 21 року, 23 років та дорослі. Команда Вінницької області отримала вражаючі результати: 10 золотих, 8 срібних та 16 бронзових медалей. До її складу входили сумоїсти Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5, які показали високий рівень майстерності.
 

Як зазначив наставник вінницьких спортсменів – Заслужений тренер України Важа Даіаурі (старший), змагання проводились у спорткомплексі Луцького національного технічного університету й на арені відбувались неймовірні поєдинки.

Захід об’єднав більше 300 сумоїстів. Організована подія була на досить високому рівні. Варто відзначити, що наші спортсмени продемонстрували гарну підготовку та високий рівень майстерності.

«Дякуємо нашим захисникам та захисницям, адже завдяки їм ми маємо змогу тренуватися та виховувати спортивно-здорове покоління в нашій країні», – каже тренер.

Золото серед категорії молодь до 21 року виграли Дамір Купреішвілі та Дмитро Зілецький. У командних змаганнях серед чоловіків – Андрій Поліш, Дамір Купреішвілі, Дмитро Зілецький, Олександр Косий.

Срібні нагороди здобули: Аміна Малюта, Анастасія Краєвська, Дмитро Зілецький (в номінації «Абсолют»), Вікторія Ружанська.

Бронзі медалі у Дмитра Коцюруба та Андрія Поліша.

У підсумку змагань вінничани посіли третє загальнокомандне місце серед молоді.

Чемпіоном України із сумо серед дорослих став Важа Даіаурі (молодший) у особистому заліку та в номінації «Абсолют».

Друге місце посіли Анастасія Краєвська та Дмитро Зілецький.

Почесну третє: Вікторія Сабардак, Софія Коваль, Олександр Косий, Назар Лобода, Андрій Поліш, Ренат Мурсалов. А у командних змаганнях серед чоловіків «бронза» у Даміра Купреішвілі, Дмитра Зілецького, Важі Даіаурі, Рената Мурсалова.

Також тренер-наставник Важа Даіаурі зазначив, що це був відбір на чемпіонат Європи, який планується провести вже у травні, в Греції.

Своєю чергою голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський акцентував на важливості підтримки розвитку спортивної галузі.

«На жаль, під час війни усі сфери життя повинні адаптуватись до нових реалій. Але навіть у такий тяжкий для нас всіх час розвиток фізичної культури та спорту не повинен припинятися», – каже Сергій Краєвський.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook