Як далі у Вінниці працюватимуть стаціонарні пости спостереження ВОЦГ

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Під час засідання виконкому 11 квітня було внесено зміни до Програми охорони природного середовища ВМТГ на 2021-2025 роки, які передбачають виділення субвенції з державного бюджету на підтримку Вінницького обласного центру гідрометеорології. Ця ініціатива спрямована на забезпечення неперервного функціонування стаціонарних постів спостереження.

Як повідомила директорка департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради Ольга Ремешевська, інтегрована система моніторингу атмосферного повітря, якості води, забруднення ґрунтів – це завдання, передбачені Стратегією розвитку ВМТГ до 2030 року.

«Розвиваючись відповідно до запровадженого Зеленого курсу, ми б хотіли також планувати повоєнне відновлення країни і мінімізувати можливі виклики, пов’язані з адаптацією до змін клімату. Наша громада чітко відчуває та відстежує свій вплив на довкілля, зокрема і на якість атмосферного повітря, та на основі цього вибудовує та впроваджує сталу екологічну політику. Власне, субвенція державного бюджету буде спрямована на ремонт стаціонарних постів спостереження Вінницького обласного центру з гідрометеорології», – пояснила Ольга Ремешевська.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook