У Стадницькому старостинському окрузі стартувало весняне прибирання

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
У Стадницькому старостинському окрузі з приходом теплих днів розпочалися толоки. Прибирання у чотирьох населених пунктах округу розпочалося наприкінці березня й триватиме до початку травня.

За цей час в окрузі мають привести до ладу лісосмуги, узбіччя доріг, місця загального користування, дитячі майданчики, клумби тощо.

«В нас чотири населених пункти, в кожному весняне прибирання проходить за окремим графіком. Я щиро дякую усім людям, які згуртувалися навколо ідеї зробити нашу громаду чистішою та охайнішою. Це і освітяни, і працівники культури, комунальники та працівники старостату. Також дякую усім мешканцям, які привели до ладу території біля своїх присадибних ділянок. Маємо усі бути свідомі того, що турбота про довкілля – це і турбота про наше власне благополуччя», – зазначає староста Стадницького старостинського округу Юлія Давидюк.

Зокрема, за словами очільниці округу, в межах весняних толок, в селі Великі Крушлинці учасникам акції вдалось зібрати цілий сміттєвоз сміття (близько 35 метрів кубічних). В цьому населеному пункті прибирали лісосмуги, території водойм, узбіччя доріг та інші місця загального користування.


В Стадниці прибрали узбіччя дороги, яка сполучає Стадницю та село Сосонка. Тут також зібрали близько 35 кубометрів сміття.

В Малих Крушлинцях упорядкували клумби, пофарбували дитячий майданчик, прибрали території біля водних об”єктів та привели до ладу узбіччя вздовж однієї з магістралей.

В Гавришівці в межах ініціативи «Чиста водойма» привели до ладу понад 5 територій біля ставків. Також прибрали територію парку, розташованого біля місцевого Будинку культури.

Протягом цього та наступного тижнів, якщо погодні умови дозволять, нові толоки ще мають пройти у всіх населених пунктах. Загалом сезон весняного прибирання в окрузі триватиме ще протягом двох тижнів, до Великодня. Крім прибирання сміття, на території населених пунктів округу планують побілити паркани, пофарбувати лавочки та загалом причепурити громадські місця.

Дерело: ВМР

Коментарі у Facebook