Традиційний «Пироговський пікнік» у Вінниці вперше проходитиме в травні

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У Вінниці 11 травня відбудеться “Пироговський пікнік”, який був започаткований у 2021 році спільними зусиллями музею та міської ради. Учасників заходу чекають цікаві презентації, майстер-класи, зустрічі та розваги.

У 2024 році «Пироговський пікнік» вперше відбудеться не у вересні, а (згідно оригінального задуму) в травні, і триватиме з 11:00 до 19:00 години. Вхід на територію Національного музею-садиби Миколи Пирогова в цей день буде безкоштовним. Вже традиційно приходити можна з власними пледами, покривалами, карематами й гамаками та розміщуватися у вільних зонах садиби.

Головною темою цьогорічного пікніка стане реабілітація і відновлення через різні форми і практики. Відвідувачі зможуть поспілкуватися з фахівцями різних закладів та організацій в галузях фізіотерапії та протезування, познайомитися з новітніми методами психологічної та фізичної реабілітації.

«Торік наш пікнік дозволив по-новому поглянути на ті виклики, з якими працював у свій час геніальний Пирогов, – зазначає директор департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради Олександр Вешелені. – Якщо тоді ми зосередилися на питаннях військово-польової хірургії, то цьогоріч лейтмотивом обрали реабілітацію військових у найрізноманітніших аспектах, адже це обов’язок всього суспільства – долучатися до підтримки ветеранів і тих, хто відновлюється після травм. Вінниця є одним з найбільших осередків діяльності різних центрів реабілітації, і наше завдання – показати, яку допомогу може надати медицина та культура під час війни або після нещасних випадків».

Упродовж дня на «Пироговському пікніку» триватимуть благодійні активності, майстеркласи з домедичної допомоги, діятиме фудкорт, виставка про військово-польову хірургію, ігрова зона та інсталокація в яблуневому саду.

Також у програмі заходів – кулінарні майстеркласи про відновлюючу їжу, творчі майстерні, арттерапія через абстрактний живопис та ще кілька ексклюзивних подій, детальніше про які організатори повідомлять уже на початку травня на своїх сторінках.

Усі заходи будуть доступними для людей на кріслах колісних, з протезованими кінцівками та порушеннями зору. Для зручності відвідання музейної експозиції людьми з інвалідністю нещодавно було встановлено підйомник.

Нагадаємо, що минулого року «Пироговський пікнік» вперше відбувся в умовах воєнного часу, змінивши акценти на питання військової медицини. Як все було, читайте і дивіться за посиланням

Організатором події є департамент маркетингу міста та туризму у співпраці з Національним музеєм-садибою М. І. Пирогова.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook