Із Зеленським і Лукашенком в Житомирі зустрінеться губернатор Вінниччини у п’ятницю

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Про це Скальський повідомив 30 вересня під час апаратно наради в ОДА.

Як відомо, пленарне засідання Форуму за участі Президентів обох держав заплановане на 4 жовтня  з 10:00 до 15:00 в приміщенні Житомирського обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги. Відповідальними за формуванням списків учасників з української сторони зазначеного заходу визначено Мінрегіонбуд України, Житомирську ОДА та Офіс Президента України.


– Під час форуму низка заходів буде присвячена покращенню співробітництва між нашими країнами. В цілому це економічний форум, де я маю намір підняти ряд пріоритетних для області питань перед вищим керівництвом держави», – цитує Владислава Скальського сайт Вінницької ОДА.

Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь за участі президентів обох країн відбудеться у Житомирі 3-4 жовтня. Як зазначають організатори, метою заходу є представлення економічного потенціалу регіонів України та Білорусі, а також розбудова нових ініціатив і форм економічного, інвестиційного, науково-технічного та культурного співробітництва на міжрегіональному рівні.

На думку посла Білорусі в Україні Ігоря Сокола, Форум регіонів у Житомирі стане найважливішим заходом в двосторонніх відносинах

Президент Білорусі Олександр Лукашенко погодився приїхати в Житомир на запрошення президента Володимира Зеленского.

“Ми отримали ряд позитивних сигналів і від обраного президента України. Як ви знаєте, Володимир Зеленський запросив Олександра Лукашенка на Форум регіонів в Житомирі. Наш президент підтвердив свою участь”, – заявив дипломат.

Коментуючи економічні відносини Білорусі і України, посол охарактеризував їх як позитивні, додавши, що країни “рухаються в правильному напрямку, але не з такою швидкістю, як хотілося б”.

Також Сокіл заявив, що авторитет мінського майданчику для проведення переговорів по Донбасу “дуже великий”, про що свідчить нещодавнє звернення Зеленського з пропозицією провести нові переговори щодо ситуації в Україні в Мінську.

Коментарі у Facebook