Спортивна гордість Вінниці – акробатки Аліна Пугач, Каріна Островська та Еліна Козачанська

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Аліна Пугач, Каріна Островська, Еліна Козачанська – вінницька трійка зі спортивної акробатики. У кожної із атлеток свій шлях до спорту, та останніх три роки вони ідуть однією дорогою – як один механізм, тренуються та здобувають перемоги разом.

Досягати висот допомагає чемпіонкам Заслужений тренер України Юрій Голяк. Шість занять на тиждень, а перед змаганнями – дванадцять. Саме стільки часу витрачають дівчата на зміцнення м’язів, розвиток рівноваги та координацію рухів. Доводиться добряче попотіти, аби тисячі людей змогли насолодитися красиво виконаною вправою.

Вінничанки – майстри спорту України, володарки багатьох всеукраїнських і світових нагород. Бельгія, Польща, Португалія, Америка, Болгарія – і це ще не всі країни, де завдяки Аліні, Каріні та Еліні український прапор майорів над п’єдесталом переможців, вкотре нагадуючи світу про жахіття війни в Україні.

Як розповідають спортсменки, перемог було багато, але найбільше вони пишаються своїми досягненнями на:

  • чемпіонаті Європи (серед дорослих) у 2023 році, де вибороли 3 місце;
  • кубку світу (серед дорослих) – 2 місце;
  • всеукраїнському турнірі Vin Acro Cup – 1 місце.

«Найвідповідальніше як і у нас, так і у будь-якому іншому спорті – це те, що від тебе залежить результат всієї країни. Це велика гордість і честь – представляти Україну на міжнародних аренах», – кажуть акробатки.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook