На Чемпіонаті України зі спортивної радіопеленгації вінницька команда посіла ІІ місце

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

З 26 по 28 квітня в с. Головчинці Хмельницької області відбувся чемпіонат України зі спортивної радіопеленгації серед юнаків. Дванадцять спортсменів з Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 були у складі збірної команди Вінниччини і успішно виступили у всіх трьох програмах чемпіонату, продемонструвавши високий рівень майстерності. Крім того, спортсмени з Вінницької області посіли друге загальнокомандне місце.

Участь у змаганнях взяли понад 80 спортсменів з восьми регіонів України – Хмельницької, Вінницької, Чернігівської, Волинської, Сумської, Львівської, Рівненської областей та Києва. Чемпіонат проходив в лісовому масиві, що простягнувся вздовж мальовничих берегів річки Південний Буг.

Організатори змагань підготували для спортсменів цікаві, але водночас нелегкі дистанції. Місцевість була пересічена, з пагорбами, водними та болотяними перешкодами, місцями з густою рослинністю.

«До збірної команди Вінниччини увійшли 12 спортсменів різних вікових юнацьких груп, більшість з яких делегувала МДЮСШ № 2. Приємно відзначити, що в усіх трьох програмах цього чемпіонату вінничани здобули призові місця, вкотре довівши високий рівень нашої школи з радіоспорту», зазначив Заслужений тренер України, тренер-викладач МДЮСШ № 2 Сергій Зеленський.

Він також зазначив, що за підсумками трьох змагальних днів спортсмени Вінницької області продемонстрували високу майстерність, завдяки чому у напруженій боротьбі разом з командою з міста Київ вибороли друге загальнокомандне місце, набравши однакову кількість очок.

Як зазначили тренери, які провели потужну підготовку до чемпіонату, велику роль на цих змаганнях відігравала зосередженість, швидкість і точний вихід на контрольний пункт, адже такі дистанції вимагають особливої концентрації та хорошої фізичної підготовки. А з огляду на те, що за нашу команду виступали ще й новачки, то важливу роль відігравала і психологічна підготовка для подолання хвилювання.

В особистому заліку вінничани здобули 12 медалей: 1 золоту, 6 срібних та 5 бронзових нагород.

Чемпіонкою України стала Марія Кіча (вікова група – Ж14), виборовши ще й срібну нагороду.

Призерами чемпіонату стали:

Володимир Конончук (Ч12) – одна срібна медаль;

Назар Репалов (Ч12) – одна бронзова медаль;

Олексій Гнатюк (Ч14) – подвійне «срібло»;

Олександр Богуславський (Ч14) – одна срібна та бронзова медалі;

Іван Кирилюк (Ч16) – одна бронзова медаль;

Марія Кедь (Ж14) – одна срібна та одна бронзова медалі;

Оксана Шенкарьова (Ж14) – одна бронзова медаль.

Крім того, у вікових категоріях командного заліку спортсмени нашої області вибороли дві золоті, чотири срібних та чотири бронзові нагороди.

«Вітаємо переможців і призерів чемпіонату, а також тренерів команди Заслуженого тренера України Сергія Зеленського та Богдана Войцехівського з успішним виступом та бажаємо подальших спортивних успіхів», – говорить голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook