Зеленський знав про дефіцит масок ще у січні. Секретар РНБО двічі просив Кабмін і президента заборонити експорт масок. Документ

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Президент Володимир Зеленський та Кабінет Міністрів України проігнорували чіткі рекомендації від РНБО, з проханням тимчасово заборонити експорт масок і засобів захисту, щоб не допустити поширення коронавірусу в Україні.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ

На сьогоднішній день в аптечних пунктах може спостерігатися нестача медичних масок та антисептичних засобів, оскільки основна частина цієї продукції була вивезена з території України, а інша частина направлена ​​до лікарень.

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов двічі звертався з проханням тимчасово заборонити експорт масок і засобів захисту, щоб не допустити поширення коронавірусу в Україні. При цьому на той момент прем’єр Олексій Гончарук рекомендації РНБО зігнорував.

В результаті тільки в лютому з країни вивезли 118 тонн масок з фільтрами і 408 тонн без фільтра. Заборонив експорт вже новий прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Однак таке рішення було прийнято запізно – в левової частки аптек масок немає взагалі, а там, де вони є, ціни злетіли в сотні разів. У деяких аптеках їх продають по 800 грн за 100 штук, при собівартості всієї упаковки в 20 грн.

Більшість країн вже давно заборонили експортувати товари, які можуть зберегти здоров’я за умов поширення вірусу. При цьому в Україні, де також спостерігається дефіцит масок, їх почали активно експортувати.

В Україні в розпал коронавірусу вивезли тонни масок: Гончарук проігнорував листи з РНБО
Коментарі у Facebook