Перша інфікована на коронавірус на Вінниччині. Що про неї відомо?

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Жінка, у якої вперше в області діагностували захворювання на коронавірусну інфекцію, є мешканко міста Вінниці. Їй 42 роки.

Про це Вінниця.info розповів завідувач відділу епіднагляду Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ Степан Томин.

Відомо, що у медичний заклад вона звернулася самостійно. Сьогодні перебуває на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні першої міської лікарні, в стані середньої важкості.

Особисту інформацію про пацієнтку не розголошують. Не повідомляють, де вона працювала. Однак зазначають, що в місті її роботи та проживання проводиться комплекс протиепідемічних заходів.

Разом з тим, заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Надія Марусяк розповіла «Радіо місто над Бугом», що вінничанка відчула прояви захворювання: температуру та кашель. Пішла на лікарняний, проте 24 березня жінці стало зле, тож викликала «швидку». Експрес-тест підтвердив наявність коронавірусу. І 25 березня методом полімеразної ланцюгової реакції у вірусологічній лабораторії ДУ «Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України» факт захворювання підтверджено. Наразі жінка перебуває в інфекційному відділенні Вінницької лікарні №1.

Також видання зазначає, що вона працює медичною сестрою. Контактувала з громадянами, які прибули з Польщі.

Нагадаємо, що станом на 15 годину 25 березня на території Вінницької області зареєстровано 27 підозрілих випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. 23 випадки лабораторно не підтверджені.

Коментарі у Facebook