Вінницька громада передала військовим чергову партію допомоги: ще більше FPV, тепловізорів та прицілів

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Днями заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний, депутати міської ради та координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Антоніна Іващук та Петро Бабій передали від Вінницької громади чергову допомогу бійцям одного зі спецпідрозділів ГУР МО. Цього разу оборонців підсилили ще 50 FPV-дронами, трьома тепловізорами та двома тепловізійними прицілами.

«Це обладнання допомагає нам нищити ворога, давати гідну відсіч противнику, стримувати його просування. І в сучасних умовах дрони можуть підтримувати також роботу артилерійського напрямку», – розповів боєць спецпідрозділу.

Міська рада в координації з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом на постійній основі підтримує 38 військових частин, сказав заступник міського голови Андрій Очеретний.

«Ми регулярно підтримуємо наших військових: чи то передаємо обладнання, яке купуємо за їхнім запитом, чи то направляємо субвенції, аби бійці могли самі придати необхідне обладнання. Також використовуємо інструмент купівлі військових облігацій, – каже Андрій Очеретний. – Маємо продовжувати робити все можливе для наближення нашої Перемоги».

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил оборони України. А бюджет громади на 2024 рік розподілений згідно з ключовими принципами та пріоритетами: «Безпека та оборона», «Стійкість», «Турбота».

Довідково: Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022 року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії (силам оборони України). Очолює штаб Володимир Гройсман.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook