За добу 5 лікарень Вінниччини отримали благодійну допомогу від фонду “СтопВірус”

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

3 квітня, активісти фонду “СтопВірус” передали захисне обладнання та дезінфікуючі засоби для медпрацівників районних лікарень Хмільника, Літина, Мурованих Курилівців  та Томашполя. Також медперсонал Вінницької лікарні швидкої допомоги отримав допомогу від фонду “СтопВірус”.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради

Усі лікарні отримали по 10 захисних костюмів, 10 захисних щитків, 2200 разових масок, 50 респіраторів третього класу захисту, оприскувачі для обробки приміщень та відповідний дезінфікуючий засіб.

“Ми продовжуємо ініціативу для того, щоб наші медики могли захищати себе і свої родини. Найближчим часом допомога поїде і до інших районів області. Ми намагаємося розвозити все по мірі надходження тих чи інших засобів, тому що їх досить проблематично закупити. Відразу формуємо відповідні об’єми і направляємо на райони”, – розповів голова наглядової ради Благодійного фонду «Подільська громада» Андрій Дручинський. 


Минулого тижня була направлена допомога до Вінницької центральної районної клінічної лікарні та Калинівської районної лікарні  Сьогодні допомогу отримають медзаклади ще у чотирьох районах області. 

Враховуючи те, що на сьогоднішній день неможливо охопити всіх мешканців дослідженнями на наявність коронавірусу, а у людей є інкубаційний період даної патології, індивідуальний захист співробітників ШМД, які працюють з усіма пацієнтами, є надважливим.

“У березні на придбання засобів індивідуального захисту нам були виділені кошти з міського бюджету. На разі ми проводимо закупівлю по спрощеній процедурі досить швидко, але, на превеликий жаль, оптові постачальники фізично не можуть привезти все те, що нам потрібно. Тому ось така допомога зараз є вкрай важливою для нашої лікарні. Ми сьогодні отримали в основному засоби індивідуального захисту і дуже потрібні дезінфікуючі розчини. З цими засобами ми зможемо працювати я думаю навіть при інтенсивному навантаженні не менше 10 днів. За цей період дійдуть і наші замовлення”, – розповів медичний директор лікарні швидкої медичної допомоги Богдан Трохименко.

Коментарі у Facebook