Підписали меморандуми про співпрацю з організацією «Людина в біді» та благодійним фондом «Карітас Вінниця»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

29 серпня відбулося підписання меморандумів про співпрацю між виконавчим комітетом Вінницької міської ради та чеською гуманітарною організацією «Людина в біді» та благодійним фондом «Карітас Вінниця». З боку міської ради документи підписала заступниця міського голови Галина Якубович.

«З організацією “Людина в біді” ми вже давно маємо комунікацію. Вона нам уже відома своєю плідною роботою та допомогою внутрішньо переміщеним особам у Вінниці: сім’ям та дітям. Команда благодійного фонду “Карітас Вінниця” сама виявила ініціативу започаткувати співпрацю з нами. що ми дуже цінуємо. Дякуємо за співпрацю усім нашим партнерам. Зараз, як ніколи, важливо триматися разом та допомагати тим, хто цього потребує. Разом – зможемо більше», – зазначила Галина Якубович.

Організацію «Людина в біді» представила старша фахівчиня програми Лілія Дарниченко. Вона розповіла, що наразі вони закінчують проєкт з відшкодування оренди житла для переселенців. За підсумками покрили в області 153 домогосподарства, значна частина з яких саме у Вінниці. Всі вони отримали компенсацію за оренду житла на пів року. Також організація “Людина в біді” організувала проведення ремонту на двох поверхах у центрах компактного проживання для ВПО (гуртожитках). Також облаштовувала три дитячі кімнати у Вінниці. На базі організації продовжують працювати психологи.

Василь Комарницький, директор БФ «Карітас Вінниця», розповів, що наразі вони реалізують проєкт Emergency Appeal-2024. Він складається з двох напрямів: простір, дружній до дитини, та кризовий центр. З дітьми працює психолог, соціальний педагог і аніматор. У кризовому центрі приймають кризовий консультант, психолог, кейс-менеджер, фахівець з адвокації і лобіювання інтересів.

Окрім того, з організацією «Карітас Вінниця» меморандум підписав департамент соціальної політики міської ради.

«Цінуємо співпрацю з громадськими організаціями та фондами. Важливо залучати громадський сектор у роботу з соціального захисту населення. Адже у нас спільна мета – поліпшити становище соціально вразливих категорій населення, допомогти адаптуватися ВПО, дбати про ментальний стан людей, які постраждали від війни», – зауважила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook