Готуємось до зими: у Вінниці забезпечують дороги посипковим матеріалом

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У Вінниці стартував процес доставки суміші для посипання доріг та тротуарів, згідно з планом зимових протиожеледних заходів. Наразі департамент комунального господарства разом із Асоціацією органів самоорганізації населення забезпечують посипковими матеріалами вулиці приватного сектору.

«Погода швидко змінюється, тож ми прагнемо випередити події – вчасно заготувати суміш, а відтак убезпечити людей під час ожеледиці. Як і минулими роками посипковий матеріал буде розміщено на майже 600 локаціях, які сформовано згідно із пропозиціями квартальних комітетів. Головна умова – доступність та зручність для використання жителями. Також упродовж усього сезону ми стежимо, щоб запаси вчасно поповнювалися», – зазначила голова Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниця Наталія Панчук.

Нагадаємо, з використанням комунальної спецтехніки у приватному секторі обробляються лише центральні та магістральні вулиці, а догляд прилеглих до них виконується за допомогою місцевих жителів. Вони можуть вільно брати складовану піщано-сольову суміш для посипання тротуарів, перехресть, схилів та підйомів доріг тощо.

«Така самоорганізація людей дозволяє запобігти випадкам травмування, є виявом турботи одне про одного. Втім, й про раціональне використання ресурсів забувати не слід. Це важливо завжди, а у час війни є ще й свідченням нашої свідомості та згуртованості навколо головної мети – Перемоги України», – наголошує Наталія Панчук.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook