У Вінниці показали, як будують новий корпус лікарні на Київській

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У Вінниці, на вулиці Київській, триває будівництво сучасного корпусу міської лікарні швидкої медичної допомоги. Приміщення розраховане на 24 ліжка.

Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов на сторінці у «Фейсбук».

«Масштаби серйозні – 3000 кв м площ. Але це не тільки комфортні приміщення за сучасними стандартами, а й передусім новітні технології, які будуть працювати для порятунку життя людей. Саме для того, щоб покращити якість медичної послуги для мешканців, ми і розпочали у 2017 році цей важливий проект.

Новий корпус, розрахований на 24 ліжка, буде у рази потужніший за відділення реанімації у першій міській лікарні, яке ми модернізували 3 роки тому.

Вінниця – єдиний обласний центр, який утримує на своєму балансі лікарню швидкої допомоги, у решті міст – це відповідальність обласної влади. І ми докладемо максимум зусиль, щоб завершити будівельні роботи у цьому році», – зазначив він у публікації.

У відділенні прийматимуть всіх пацієнтів, яких доставить Служба «103». Лікарня є опорною для Вінницького госпітального округу. Це – наймасштабніший медичний проект в країні, який реалізує міська громада. Його вартість – понад 260 мільйонів гривень.

Особливості нового корпусу в тому, що автомобіль «швидкої» зможе заїжджати безпосередньо у будівлю. Пацієнта не потрібно буде транспортувати з вулиці.

На першому поверсі – розташоване відділення екстреної медичної допомоги з протишоковим залом. На другому – буде реанімація на 18 робочих місць, оснащена необхідною апаратурою для підтримки пацієнта. На третьому – сучасний ургентний операційний блок та зала телемедицини. На нульовому поверсі буде сучасне стерилізаційне відділення та пральня.

Коментарі у Facebook