Компанії “регіонала” Продивуса розігрують між собою мільйонні тендери з ремонту вінницьких доріг

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Дочірні компанії “Мостобуду Володимира Продивуса проводять між сообою дорожні тендери на сотні мільйонів за спиною Антимонопольного комітету України .

ТОВ “Мостобудівельний загін №112” готується підписати найбільший контракт у своїй історії, тендер на будівництво дороги очікуваною вартістю 115 млн грн, зі Службою автодоріг у Вінницькій області – повідомляє у своєму матеріалі видання “Олігарх”.

На торги прийшли усього дві компанії – «Будівельне управління механізації» з Вінниці та «Мостобудівельний загін №112» з Броварів. В ході аукціону компанії не впали в ціні на жодну копійку від своєї первинної пропозиції. В результаті економія держави від очікуваної вартості склала усього лише один відсоток.

Нагадаємо джерело фінансування – державний бюджет України.

Обидві компанії пов’язані між собою, повідомляє «Олігарх». Компанією «Мостобудівельний загін №112» володіє Вячеслав Бабіцький. Ця фірма є філіалом ПАТ «Мостобуд», яка нині оголосила про банкрутство, але до того входила у корпорацію «Укрмостобуд», яка належить Володимиру Продівусу – екснардепу від Партії Регіонів. Друга фірма на цих торгах – «Будівельне управління механізації» належить Сергію Воловику та Дмитру Годованюку. Останній був керівником фірми ТОВ «Мостобуд», яка також належить Володимиру Продівусу. А перший у минулому значився керівником ТОВ «Київмостобуд» у засновниках якої була  та ж збанкрутіла ПАТ «Мостобуд».

Загальний тендерний улов даних компаній їх за останні кілька років перевищує 1 млрд грн. І всі вони не чужі ПАТ “Мостобуд” – колись найбільшої в країні містобудівельної організації екс-нардепа- “регіонала” Володимира Продивуса.

Антимонопольний комітет України мовчить

Поки видимість конкуренції між колишніми підрозділами “Мостобуду” не стали предметом інтересів з боку Антимонопольного комітету і Аудиторської служби, що часто буває в подібних випадках, команда Продивуса поспішає втоптані стежки до серця “Укравтодору”, де, як відомо, не люблять чужинців.

У документах для тендера вказано, що «Мостобудівельний загін №112» планує майже на весь спектр робіт запросити субпідрядника, яким стане вінницька “СУНП” Автострада “екс-помічника нардепа” Партії регіонів “Миколи Дем’янка Максима Шкіля.

Як зазначають Наші Гроші, розслідування показало, що через це середня економія в першому кварталі 2020 року впала на 6%, що може вилитися в 6 млрд грн переплачених в поточному році грошей в рамках проекту Володимира Зеленського “Велике будівництво”, в яку до кінця року хочуть всього зарити майже 100 млрд грн.

Коментарі у Facebook