«Вінничани повинні відчувати захист громади»: Сергій Моргунов.

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сьогодні, 19 травня, міський голова Сергій Моргунов презентував проект  рішення міської ради про затвердження Програми антикризової підтримки громади.

Одним із важливих питань було соціальний захист громадян, які постраждали через пандемію коронавірусу.

  • Багатьом родинам зараз складно, які через карантин не можуть працювати. Вінничани повинні відчувати захист громади. В першу чергу ми повинні підтримати тих, кому сьогодні потрібна ця допомога. Тому ми зобов’язані посилити інструменти соціального захисту вінничан, – розповідає Сергій Моргунов.   

Перше, що планує зробити місцева влада це – запровадження щомісячної мінімальної доплати. Виплати будуть здійснюватися з липня по грудень 2020 року.

Також мер розповів про заходи, які будуть вживатись для відродження економіки.

  • Через карантин фактично вся наша економіка зупинилась. Зараз важливо вилікувати цю ланку суспільства. Ні для кого не секрет, що саме завдяки нашій злагодженій командній роботі кожен рік, починаючи з 2016 року, надходження до міського бюджету збільшувались від 10 до 30 відсотків. В першу чергу це були надходження від малого та середнього бізнесу, від розвитку промисловості, створення нових робочих місць, – зазначив мер.

Завдяки такому надходженню до бюджету активно розвивалась інфраструктура міста, охорона здоров’я, освіта, культура, спорт.

  • Зараз настав той час, коли територіальна громада повинна підтримати малий та середній бізнес, який постраждав через пандемію. Разом з бізнесом ми розробили пакет антикризових заходів, які допоможуть забезпечити розвиток міста в таких непростих умовах, – розповів Сергій Моргунов.

Перший крок, який пропонує міський голова – це 0% ставка єдиного податку для підприємців І та ІІ групи за квітень-травень поточного року.

Другий крок – звільнити підприємців від прати за землю та від податку на об’єкти нежитлової нерухомості. Це стосується фізичних та юридичних осіб за березень 2020 року.

Третій крок – звільнення від сплати користування нерухомим комунальним майном. Фізичні особи-підприємці та юридичні особи квітень-травень 2020.

Четвертий крок – звільнення від нарахування та сплати за договорами про встановлення земельного сервітуту. Фізичні особи-підприємці та юридичні особи квітень-травень 2020.

П’ятий крок – часткова компенсація відсотків за залученими кредитами на розвиток підприємницької діяльності:

  • підприємці, які не менше року ведуть господарську діяльність на території Вінницької міської ОТГ;
  • наявність бізнес-плану або ТЕО;
  • підприємство не перебуває у стані ліквідації, реорганізації;
  • у позичальника відсутня заборгованість щодо сплати податків і зборів.

Розмір  компенсації: 50% від сплачених податків (ПДФО або ЄП). Квітень-грудень 2020.

Шостий крок – компенсація витрат роботодавців на ЄСВ за новостворені робочі місця.

  • підприємці які зареєстровані на проводять діяльність на території Внницької міської ОТГ;
  • не мають заборгованості зі сплати податків та зборів;
  • створюють нове робоче місце з заробітною платою не менше мінімальної.

Квітень-грудень 2020.

Коментарі у Facebook