Ляшко веде до парламенту людей з сохою, бо «там пахати треба!»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Просто неба, під батьківським оком Тараса, в столичному парку Шевченка провела свій з’їзд Радикальна партія Олега Ляшка. Більше тисячі делегатів з усіх куточків України заполонили площу навпроти червоного корпусу університету. Святково вдягнені, всі у вишиванках, розвіваються білі  партійні стяги.

Після завершення протокольної частини Олег Ляшко оголосив історичну промову. Ключові завдання, які він ставить перед своєю командою у новому парламенті – боротьба із очевидною загрозою прокремлівського реваншу в Україні, намірами нової влади розпродати землю та повернути колесо української держави в зворотному напрямку, скасувавши закон про мову.


Лідер Радикальної партії в своєму виступі був непохитним і переконливим, пообіцявши українцям, що не дозволить перетворити державу на кремлівську філію та гумористичне шоу:

«Вони хочуть відібрати у нас мову, вони хочуть відібрати у нас землю, вони хочуть легалізувати бойовиків, щоб відібрати незалежність держави. Команда Ляшка – це українська команда, для якої пріоритети – це відновлення миру, перемога над бідністю і зупинення московського реваншу, усіх цих гнид, які рвуться до парламенту, щоб знищити Україну, українську душу, українське слово, українську мову, українську церкву і українську незалежність. Ми йдемо до парламенту, щоб цього не допустити», — наголосив Ляшко.

Після звернення до учасників з’їзду Ляшко перейшов до оголошення виборчого списку партії. Перший номер — сам Олег Валерійович, далі в першій двадцятці кілька діючих депутатів – економіст Віктор Галасюк, заступник Ляшка Андрій Лозовий, учасник боїв на Донбасі Дмитро Лінько, переселенка з Донбасу Валерія Заружко, відомий міжнародник і дипломат Георгій Логвинський та інші. В переліку кандидатів не було й половини з діючих нардепів від РПЛ – за словами Ляшка, вони «не пройшли випробування славою, мідними трубами, мандатом та спокусами». Тож тепер більшість у списку – обіцяні нові обличчя, зокрема ветеран АТО, представники областей – Волинської, Рівненської, Вінницької (голова обласного осередку РПЛ Олександр Качур 18-й у списку), Хмельницької, Житомирської, які добре проявили себе на останніх президентських виборах. Четверо кандидатів — інтернатівці, включаючи самого Олега Ляшка, які всього в житті добилися самі. Слід віддати належне лідеру РПЛ – слова дотримав, і в списку дійсно люди без, як кажуть, «дулі в кишені» або негативного шлейфа. Оголосили на з’їзді і висуванців у мажоритарних округах. Радикальну партію на Вінниччині будуть представляти два мажоритарники – депутат обласної ради Тарас Кобець і заступник голови Вінницької облради Михайло Кременюк.

Закриваючи з’їзд, Ляшко наголосив, що Радикальна партія, на відміну від інших політичних сил, дійсно є функціонуючим, а не декларованим «соціальним ліфтом» для тих, хто прагне змінювати Україну на краще.

«Моя команда — команда, де кожна людина, яка прийшла, може реалізуватися, добитися всього без блату, без волохатої руки, без золотої ложки в роті, а тільки завдяки своїм зусиллям, своїй боротьбі і своїй наполегливості», — підсумував Олег Ляшко.

Оксана Травнева

Коментарі у Facebook