«Ми вперше говоримо про спільну стратегію всіх громад Вінниччини», – мер Вінниці Моргунов

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сьогодні, 21 липня, міський голова Сергій Моргунов підбив підсумки стратегії розвитку «Вінниця – 2020» та поділився планами на майбутнє в реалізації «Стратегії – 2030».

«Ми разом робимо Вінницю найкращим місто для життя. Тут хочеться жити, сюди хочеться повертатися. Це місто, яке ми любимо. У нас є історія, але багато змінюється: будуються садочки, школи, лікарні, підприємства та офісні центри. У нас чисті вулиці. А в наших парках та на оновлених бульварах ми залюбки проводимо вільний час. У нас хороші дороги. Індустріальний парк та інноваційні підприємства — це робочі місця і гроші на розвиток регіону. Говорити про наше місто можна дуже й дуже довго. Нам всім справді є чим пишатися.», – пише мер.

Також міський голова зазначив, що ініціював Стратегію розвитку міста-2020 Володимир Гройсман.

«Чи мріяли ми про таку – сучасну і комфортну, європейську Вінницю 10 років тому? – Так! Бо саме тоді ми затвердили Стратегію розвитку міста до 2020-го року. Амбітні плани, які ініціював тоді Володимир Гройсман, підтримала міська команда, а головне – громада. Завдяки цьому і маємо результат. Мрії стають реальними, коли чітко їх бачиш. Не можна зупинятись на досягнутому. Та й життя не стоїть на місці. Світ стрімко змінюється. Тож, маємо саме зараз правильно оцінити виклики і визначити нові завдання. Вінниця – 2030 має стати ще більш комфортною і сучасною. І тому час говорити про Стратегію 3.0 – стратегію нової якості життя міста.», – пише Моргунов.

Міський голова наголошує, що разом з обласним центром має змінюватись і вся Вінниччина.

«Ми вперше говоримо про спільну стратегію всіх громад Вінниччини.Якими будуть наші ключові пріоритети? Насамперед, здоров’я вінничан. Ще один акцент – економіка і робочі місця. Це особливо актуально сьогодні, коли пандемія спричинила економічну кризу. Сьогодні важливо, щоб інтереси мешканців кожного містечка та села були враховані, захищені при утворенні об’єднаних громад, а інтереси кожної громади – на рівні області. Громади повинні отримати можливості, щоб вирішувати проблеми робити життя кожного мешканця кращим.

Сільгоспвиробництво та фермерство – не менш потужний рушій економіки нашого краю. Лише український фермер має розпоряджатись українською землею.

Вінниччина 2030 – це усі ми: лікар, підприємець, комунальник, аграрій, ІТ-фахівець, голова ОТГ, молодий і пенсіонер. Житель великого міста і мешканець маленького села.

Стратегія 3.0 – це нова якість життя, комфорт і сучасність.

Стратегія розвитку Вінниці і Вінниччини на наступні десять років пишеться просто зараз. І я пропоную всім долучитися до її створення!», – написав міський голова.

Коментарі у Facebook