Мер Моргунов: Якщо ми будемо мати таку динаміку, яка зараз, то все буде добре, і діти, нарешті, сядуть за парти

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Незабаром початок навчального року. Як почнеться освітіній процес на карантині для вінницьких школярів розповів міський голова Сергій Моргунов.

«Якщо ми будемо мати таку динаміку, яка зараз, а наш регіон наразі на межі «жовтої» і «зеленої» зони, то все буде добре, і діти, нарешті, сядуть за парти. Я наголошую, що все залежить від того, у якій зоні буде знаходитись наш регіон. Якщо говорити про «лінійки», то формат проведення свята Першого дзвоника визначають в першу чергу адміністрації кожної школи. Але, зважаючи на ситуацію, ми будемо рекомендувати  всім закладам дослухатись до рекомендацій Міністерства охорони здоров’я і Міністерства  освіти і науки та утриматись від проведення масових заходів. Бо здоров’я дітей – це найважливіше», – каже Сергій Моргунов.


Готуючись до нового навчального року адміністрації шкіл та департамент освіти міської ради розглядають три сценарії навчання з початку, який буде використовуватись в залежності від того, до якого із чотирьох карантинних зон потрапить Вінниця.


Також Сергій Моргунов наголосив на тому, що важливо дотримуватись санітарно-епідеміологічних вимог, не залежно  від «кольору» зони. Тому входити в будівлю школи і перебувати в місцях загального користування тільки у масках, на вході у школу – дезінфекція рук, обов’язкова термометрія та опитування про самопочуття. Батьки, так само як і в садочках, в приміщення заходити не зможуть. 

Учнів та працівників з ознаками гострих респіраторних захворювань до закладів не допускатимуть. Окремі заняття будуть за можливості проводити на свіжому повітрі. Після кожного уроку обов’язково має провітрюватись клас. Приміщення мають дезінфікуватись, а масові заходи повинні обмежуватись. 

«Всім необхідним для забезпечення особливого режиму роботи шкіл, ми будемо забезпечувати коштом міського бюджету. На ці потреби вже виділили 3,700 млн грн. Будь-які збори грошей з батьків на ці потреби заборонені. До речі, якраз сьогодні почалась перевірка готовності шкіл до нового навчального року», – зазначив міський голова.

Коментарі у Facebook