«Це ані зрада, ані перемога», – мер Моргунов про ситуацію з аеропортом «Вінниця»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, яке було прийнято на засіданні 19 серпня, реконструкція вінницького летовища залишилась в Державній цільовій програмі розвитку аеропортів до 2023 року. Разом з тим  фінансування з державного бюджету на реконструкцію злітної смуги аеродрому в цьому році, не буде. Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов під час онлайн-брифінгу.

«Коли ми минулого тижня дізнались, що Міністерство інфраструктури України хоче виключити Вінницю з переліку аеропортів, на які передбачалося державне фінансування, –  у п’ятницю я звернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Я з ним зв’язався в телефонному режимі, розповів про ситуацію. Він, до речі, на момент нашої розмови був не в курсі ситуації, що Міністерство інфраструктури готує відповідні зміни до Постанови Кабміну. Але почув нашу позицію, і пообіцяв, що ніяких змін щодо вінницького аеропорту не буде, – розповів міський голова Сергій Моргунов. – Це ані зрада, ані перемога. Є плюс, що на рівні держави є розуміння, що розвиток вінницького аеропорту – це один зі стратегічних напрямків. Але це – план мінімум». 

Також Сергій Моргунов повідомив, що місто надалі буде шукати різні джерела фінансування, в тому числі буде звертатись щодо державної підтримки. Адже окрім цивільних програм розвитку аеропорту необхідно зважати, що тут знаходиться штаб Повітряних Сил Збройних Сил України. Тому необхідно об’єднувати зусилля, щоб все-таки виконати реконструкцію самої злітно-посадкової смуги.  

Мер Вінниці зауважив, що його дивує нинішня позиція Міністерства інфраструктури України, адже в цьому році Уряд виділяє фінансування лише на проєктування аеропорту в Мукачевому, який знаходиться на відстані орієнтовно 30 км від аеропорту Ужгорода. Тоді як Вінниця вже виготовили проєктно-кошторисну документацію, яка пройшла державну експертизу, та отримали дозвіл на реконструкцію. Також було проведено тендер через ProZorro за міжнародною процедурою. За його результатами було укладено контракт на два роки з переможцем, і підрядник зробив свій гарантійний внесок та вже мав приступати до реконструкції аеродрому.

«Але маю надію, що ми далі спільно будемо працювати над тим, що наш аеропорт розвивався і надалі були налагоджені регулярні авіаперевезення», – сказав Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook