“Бюджет громадстких ініціатив”. Проєкти, які дійсно реалізують

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У Вінниці завершилась реалізація ще одного проекту-переможця конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» (БГІ). Облаштували сцену з амфітеатром на березі озера, що по вулиці Волошковій (район олійножирового комбінату).

«Бюджет громадських ініціатив» – це передусім інструмент, який дозволяє долучитися до покращення міста кожному громадянину. 

69710439_1387769641374128_2660902436541038592_o.jpg

Загалом з 2016 року у місті реалізували 49 ініціатив вінничан у рамках конкурсу БГІ. Їх втілили у різних куточках міста. Серед них спортивні та ігрові майданчики, зони відпочинку, оновлені харчоблоки у школах, підвищений пішохідний перехід, встановлення світлофору тощо.

Вінничани, які живуть у районі олійножирового комбінату активно долучаються до конкурсу БГІ. Минулого року тут облаштували дитячий майданчик з гірками. Тут укріпили схил та покрили його штучною травою, поставили лавочки.

Під час конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» вінничани проголосували за те, щоб біля озера облаштувати сцену та глядацьку зону – амфітеатр. Тут можна буде організовувати концерти, проводити свята, цікаве дозвілля для людей різного віку тощо. Проєкт вже реалізовано. 

стадіон.jpg

Серед історій успішних проєктів БГІ є чимало ідей, пов’язаних зі спортом та здоровим способом життя. Наприклад, створення сучасного і якісного волейбольного майданчик для тренувань та проведення змагань професійних команд, який з’явився цього року на території Центрального міського стадіону. Сучасне міні-футбольне поле облаштували на подвір’ї школи №32, побудували багатофункціональне ігрове поле й біля школи №12. На площі Шкільній побудували майданчик для вуличної гімнастики StreatWorkOut. Новий комплексний спортивний майданчик зробили на Тяжилові поруч з Родинним озером. 


Також вінничани віддавали свої голоси за створення зон відпочинку у місті. У минулому році на Можайці був зроблений такий благоустрій – тут облаштували фонтан, зробили доріжки, встановили лавочки, нові світильники, що працюють на сонячних батареях. 

13958287_688990277918738_7362406915300854829_o.jpg

Вінничани пропонували чимало ініціатив щодо підвищення безпеки на дорогах міста.  По вулиці Гоголя неподалік школи №4 облаштували підвищений пішохідний перехід разом із благоустроєм прилеглої території. На перехресті Немирівського шосе та вул. Учительської встановили світлофорний об’єкт, де до цього був нерегульований пішохідний перехід.

Коментарі у Facebook