Вінничани можуть перевірити себе у списках виборців онлайн

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

25 жовтня відбудуться місцеві вибори. Для того, щоб вінничани були певними, що вони зможуть проголосувати, варто перевірити свою наявність у списках виборців. Це можна зробити на дільницях з 14 жовтня, або онлайн, що у сучасних умовах пандемії COVID є оптимальним варіантом.

Списки для голосування укладаються Державним реєстром виборців за виборчою адресою – тобто, за місцем реєстрації громадян. Іменні запрошення розносять виборцям до місця проживання членами дільничних комісій.

Перевірити себе у списках вінничани можуть або на виборчих дільницях починаючи з 14 жовтня, або онлайн у будь який час .

Для цього потрібно зайти на сайт Державного реєстру виборців https://www.drv.gov.ua , там обрати онлайн сервіс «Кабінет виборця» і натиснути на розділ «Перевірка включення».
Далі потрібно внести персональні дані: прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, виборчу адресу. А також електронну пошту, на яку прийде код підтвердження. Ввівши цей код людина одразу отримує інформацію, чи є вона у списку виборців.

Коментарі у Facebook