5 травня «Нива» переграла лідера групи «Черкащину-Академію»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Апетит приходить під час їжі. Після двох перемог поспіль вінницька «Нива» була налаштована вдома здолати лідера групи «Черкащину-Академію» (с. Білозір’я). Центральна гра 24-го туру пройшла 5 травня на Центральному міському стадіоні.

У цьому сезоні нинішні суперники зустрічалися уже двічі, й обидва матчі відзначалися надзвичайно рівною боротьбою. У липні минулого року у Білозір’ї перемогу із рахунком 1:0 святкували господарі завдяки голу Андрія Сторчоуса, забитому на початку другого тайму після помилки вже колишнього голкіпера «Ниви» Артема Кулініча. А в останній день вересня у Вінниці було зафіксовано нульову нічию.


Гості підходили до важливої гри у доволі оптимістичному настрої. Бо «Черкащина-Академія» цього року до матчу у Вінниці ще не знала гіркоти поразок. Вона активно розпочала дебют матчу, і нашому голкіперу Максиму Гурідову не раз доводилося демонструвати свою майстерність.

В атаці у «Ниви» діяв Віктор Коровіков, який у цій ролі замінив дискваліфікованого форварда Ярослава Браславського. Забігаючи наперед, відзначимо, що він непогано провів всю гру – багато рухався і тримав оборону гостей у постійній напрузі.

Вже на 4-й хвилині «гірчичник» перед собою побачив нивівець Андрій Рогозін. В боротьбі із суперником він впав у карному майданчику черкащан. Але арбітр трактував це як симуляцію.

Головним героєм поєдинку судилося стати іншому гравцю. На 15-й хвилині капітан вінницької «Ниви» Денис Долінський вирішив перевірити голкіпера суперника Олександра Майбороду пострілом із дальньої дистанції. Удар був доволі нескладним, воротар на нього зреагував, але чомусь не зміг приборкати шкіряний мяч. Очевидна помилка і гол! 1:0.

Гості діяли активно, регулярно атакували. Наприклад, на фініші тайму головний голеадор «Черкащини-Академія» Андрій Сторчоус завдавав небезпечного удару з лінії карного майданчику – вище поперечини. Втім, оборона нивівців діяла тактично грамотно, і «пожеж» біля наших воріт практично не було.

На початку другого тайму замість Андрія Рогозіна вийшов «штатний» капітан Ігор Маляренко, який відновлює кондиції після травми.

Гра проходила в цікавій боротьбі, з обопільними атаками. Хоча все ж спостерігалося бажання нивівців діяти акуратно і зберегти конче потрібний результат.

На 60-й хвилині капітан черкащан Андрій Кошелюк розрядив свою гармату у кут наших воріт, але Максим Гурідов витягнув м’яч. На 84-й хвилині у воротарському майданчику «Черкащини-Академії» збили Ігоря Богача, який замінив свого тезку Маляренка. Свисток судді мовчав, хоча можна було сміливо призначати пенальті.

У п’ять доданих хвилин лідер групи намагався зрівняти рахунок, але наші хлопці встояли. Після завершення матчу вболівальники влаштували овацію, обіймали нивівців. А головного тренера Колінса Нгаху на радощах навіть підкидали на руках!

«Нива» здобула третю перемогу поспіль, піднялася на друге місце турнірної таблиці. Вінничани лише на очко відстають від лідера – «Черкащини-Академії». Нагадаємо, прямі путівки до першої ліги здобувають переможці груп «А» і «Б» другого дивізіону. А команди, що посядуть в підсумку другі місця, сперечатимуться у стиковому протистоянні за право підвищитися в класі.

До кінця сезону залишилося чотири тури. Наступний матч «Нива» проведе 10 травня на Івано-Франківщині. Суперником команди Колінса Нгахи буде ФК «Калуш» з однойменного міста, який посідає шосту сходинку турнірної таблиці.

Технічні дані

Чемпіонат України з футболу в другій лізі. Група «А».

Вінниця. Центральний міський стадіон. 1500 глядачів.
«Нива» (Вінниця) – «Черкащина-Академія»» (с. Білозір’я) – 1:0 (0:0)
Головний арбітр — Поліщук М.П. (Кривий Ріг).
Асистенти арбітра — Федунець В.І. (Тернопіль), Бамбурак В.Б. (Чернівці).
Четвертий арбітр — Нижник В.О. (Вінниця).

Спостерігач арбітражу / делегат ФФУ — Тендера В.В. (Київ

«Нива» (Вінниця): 99. Гурідов (в), 20. Бондарчук, 35. Дугієнко, 33. Адаменко (2. Виздрик), 16. Когут, 19. Долінський (4. Подкуйко), 55. Брижчук, 21. Демченко, 17. Рогозін (17. Маляренко (24. Богач), 7. Малєй (8. Менжега), 9. Коровіков.

Запасні: 44. Льопка(в), 12. Палій, 10. Яськов

«Черкащина-Академія» : 1. Майборода (в), 5. Домальчук, 20. Тарасенко, 2. Бурлін, 32. Кошелюк, 13. Чорний, 9. Тимофієнко (11. Тищенко), 15. Цибульник (27. Тенжицький), 7. Медведь, 21. Сторчоус (77. Зеленевич), 8. Бойко (10. Кошадзе).

Запасні: 12. Марченко, 22. Шурубура, 33. Задорожнюк, 31. Ленченков

Гол: Долінський, 15

Попередження: Рогозін, Коровіков, Малєй, Демченко, Дугієнко – Цибульник, Чорний, Бурлін, Домальчук, Кошадзе

Результати 24 туру:
Чайка – Поділля – 2:0
Минай – Калуш – 3:1
Нива (В) – Черкащина-Академія – 1:0
Полісся – Верес – 1:2
Буковина – Нива (Т) – 1:2

Прес-служба ФК «Нива»

Коментарі у Facebook