У Вінницькому аеропорту продовжуються активні роботи з ремонту злітно-посадкової смуги

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

На Вінницькому летовищі стартували роботи з ремонту злітно-посадкової смуги. Одразу після того, як аеропорт отримав фінансування з державного бюджету України у сумі 135 млн грн, які є першою частиною з передбачених коштів на І-шу чергу реконструкції (це майже 1,054 млн грн). Загальний кошторис робіт по аеродрому становить 1,5 млрд грн.

Про це повідомляє ВМР.

Нині у рамках реконструкції аеродрому виконується демонтаж аеродромних плит, ведуться роботи по влаштуванню дорожнього корита під розширення злітно-посадкової смуги. Військові проводять демонтаж світлосигнального обладнання. Триває прочищення деформаційних швів з їх герметизацією та влаштування колекторів водовідведення.

До кінця року на смузі заплановано прочистити деформаційні шви та провести їх герметизацію. Також у планах – демонтувати аеродромні покриття зі збірних залізобетонних плит ПАГ-18 та улаштувати дренажну систему, колектори, вирівнюючий шар.

Реконструкція Вінницького аеропорту, яка включає оновлення аеродрому та аеровокзалу – стратегічне завдання для Вінниці і всього регіону. Це один з пріоритетних напрямів Стратегії «Вінниця 3.0», що дозволить зробити прорив у розвитку вінницької громади. Адже аеропорт привабить туристів, активізує економічну активність, покращить транспортні можливості міста, сформує передумови для створення нових робочих місць.

Коментарі у Facebook