На вокзалах та Прозорих офісах Вінниці встановили бокси АЗД

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У Вінниці в громадських місцях  встановили  шість боксів з автоматичними зовнішніми дефібриляторами (АЗД).

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Бокси розміщуються на залізничному вокзалі, двох автовокзалах – Центральному та Західному, а також у «Прозорих офісах» на проспекті Космонавтів, вулиці Замостянській та вулиці Соборній. Зовнішні дефібрилятори використовують для надання допомоги людині, в якої зупинилося серце.

Окрім придбання і встановлення АЗД, проєкт передбачав проведення 12 тренінгових навчань для майже 200 людей з числа цільових груп та охочих вінничан. Першими пройшли навчання співробітники «Муніципальної варти» та «Прозорих офісів». Проводили тренінги сертифіковані за міжнародними стандартами інструктори з громадської організації «Агенція екстреної медичної допомоги».

Координатори проєкту запевняють, що такі пристрої мають бути доступними по всьому місту, зокрема у торгово-розважальних центрах, школах та на підприємствах. Тож закликають бізнес, великі корпорації та компанії встановлювати АЗД-бокси на своїх фірмах.

Довідка: 

Автоматичний зовнішній дефібрилятор (АЗД) – це невеликий, легкий, портативний пристрій, який подає електричний удар (дефібриляцію) до серця людини, у якої сталася раптова зупинка серця.

Коментарі у Facebook