Вінницькі лікарі видають рецепти за програмою «Доступні ліки» Повідомляє Вінницька міська рада;

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

До списку ліків, які можна отримати за програмою «Доступні ліки», включено 354 лікарських засоби. Їх перелік можна знайти у Реєстрі лікарських засобів на сайті Міністерства охорони здоров’я https://moz.gov.ua/dostupni-liki. Сьогодні програма «Доступні ліки» працює для пацієнтів, які мають серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму, цукровий діабет 2 типу, розлади психіки, епілепсію.


У Центрах первинної медико-санітарної допомоги міста Вінниці пацієнти можуть отримати електронний рецепт, звернувшись до свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра. На мобільний телефон пацієнта приходить СМС з унікальним номером рецепта та кодом підтвердження для отримання ліків в аптеці. Рецепт також можна отримати в роздрукованому вигляді. Без рецепта ліки за програмою «Доступні ліки» отримати неможливо.

«Ми забезпечуємо пацієнтам, які до нас звертаються, виписку рецептів за програмою реімбурсації «Доступні ліки». І до речі, Міністерство охорони здоров’я спростило цю процедуру. Тобто, якщо раніше виписати рецепт міг тільки той лікар, з яким укладена декларація, то тепер його може видати й лікар-спеціаліст. У Вінниці працюють медичні електронні сервіси, але у випадку, якщо вони не працюють, у лікаря є можливість виписати паперовий рецепт і паперове направлення», – говорить директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Довідка

З 1 квітня 2019 року Національна служба здоров’я України адмініструвала урядову програму реімбурсації лікарських засобів «Доступні ліки». Реімбурсація – це механізм відшкодування державою вартості медикаментів.

Коментарі у Facebook