Міні-музеї при бібліотеках ласкаво запрошують на екскурсії

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Щорічно Міжнародний день музеїв заведено відзначати 18 травня, а найкращий спосіб це зробити – відвідати цікаву виставку в міні-музеях при бібліотеках у Вінниці. Ласкаво запрошують вінничан та гостей міста такі міні-музеї, як: міні-музеї іграшки при Центральній бібліотеці для дітей та юнацтва (просп. Космонавтів, 63), міні-музей «Історія книги» при бібліотеці-філії № 8 (Стрілецька, 39), а також «КВА-музейчик гарного настрою» на базі бібліотеки-філії № 12 (Київська, 126).


Міні-музей іграшки створено завдяки перемозі в конкурсі «Бюджет громадських ініціатив» у 2018 році. У результаті реалізації проєкту «Бібліотека здатна дивувати» у даному закладі відкрили 3D кінотеатр. Також на території Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва облаштували клумбу та встановили тематичну скульптурну композицію «Книжка», а ще створили міні-музей іграшки. Його експозиція постійно поповнюється, тут представлена народна лялька, сувенірні, м’які, сучасні іграшки та ляльки-маріонетки. В залежності від пори року створюються і тематичні вітрини. Нерідко до цього процесу долучаються і вінничани, які приносять на деякий час, або дарують музею власні іграшки. Їх тут реставрують і розміщують в експозиції.

«КВА-музейчик гарного настрою» на базі бібліотеки-філії № 12 відкрито в 2014 році. Це була ініціатива бібліотекаря 1 категорії Світлани Фурман, в основі музею її власна колекція, яка збиралася близько 20 років. Зараз колекція постійно поповнюється за рахунок подарунків відвідувачів, а також доповнюється екземплярами з-за кордону.

Міні-музей «Історії книги» у бібліотеці-філії №8 відкрили восени 2014 року. На його стендах, зокрема, можна побачити зразки предметів, якими писали та на чому, а також репринтні видання стародруків. Найстаріші із представлених книг: 1891 рік «Микулинський монастир», 1893 рік «Сила книжки, або о просвіті народній» видана у Чернівцях. Екскурсія можлива для усіх бажаючих за попередньою домовленістю.

Міні-музеї при бібліотеках завжди раді відвідувачам, а особливо зараз, коли потрібно відволіктись, а також залучити до дозвілля дітей.

Коментарі у Facebook