Коли у вінницьких школах завершиться навчальний рік?

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Цей навчальний рік однозначно відрізняється від попередніх. Оскільки діти закінчують навчання в умовах воєнного часу, в усіх закладах освіти Вінницької МТГ вирішили, що останній дзвоник відбудеться на початку літа – 3 червня.

Документи для школярів по закінченню дев”ятого та одинадцятого класів уже замовили. Попередньо, отримати їх можна з 10 червня, повідомляють у департаменті освіти Вінницької міської ради.


“2021-2022 навчальний рік закінчується в онлайн форматі, наразі проходить підсумкове оцінювання учнів. Це вимагають реалії воєнного часу, ознакою якого є і діти з числа ВПО, що долучились до навчання в школах громади, на сьогодні їх нараховується 1081 дитина,” – говорить директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Передбачити в якій формі буде відбуватися навчання у майбутньому навчальному році поки складно, – додає Оксана Яценко. Втім набір у перші класи вже триває.

“Зараз ми не можемо передбачити, в онлайн чи офлайн-форматі проходитиме навчання у новому навчальному році. Про це поки що рано говорити. Зараз триває прийом документів до перших класів, маємо вже понад 3500 тисяч першачків, з яких 36 – це діти з родин ВПО. Прийом документів триватиме по 31 травня включно”, – зазначила Оксана Яценко.

Нагадаємо, цьогоріч Міністерство освіти і науки своїм наказом відмінило державну підсумкову атестацію для учнів четвертих, дев”ятих та одинадцятих класів, і, як відомо, ЗНО теж замінено на мультинаціональний тест. Він містить 60 питань.

Коментарі у Facebook